Oslava Svetového dňa Falun Dafa v Bratislave

V sobotu 7. mája sa viac ako 30 praktizujúcich Falun Gongu zo Slovenska stretlo v Bratislave na Hviezdoslavovom námestí, aby spoločnými cvičeniami a aktivitami oslávilo nadchádzajúci Svetový deň Falun Dafa, 13. máj.

Bolo to 13. mája 1992, keď pán Li Chung-č’ na seminári v meste Changchun na severovýchode Číny predstavil verejnosti systém Falun Dafa (tiež známy ako Falun Gong). Seminára sa vtedy zúčastnilo približne 180 ľudí, no v krátkom čase 7 rokov sa ich počet len v samotnej Číne zvýšil na 100 miliónov. Dnes sa Falun Gong praktizuje vo viac ako 80 krajinách a jeho učenia sú k dispozícii v 40 jazykoch.

Každý rok 13. mája praktizujúci Falun Gongu a ich podporovatelia oslavujú Deň Falun Dafa, vyjadrujúc svoju vďaku pánovi Li za jeho učenia a za pozitívne zmeny, ktoré priniesli do ich životov.

Akcia v Bratislave bola súčasťou týchto podujatí. Okoloidúci sa mohli dozvedieť fakty o Falun Gongu, ako aj súčasnú históriu jeho prenasledovania v Číne.

Jeden turista z Nemecka povedal: „To, čo robíte, je dobré. Pokračujte v tom.“ Ďalší turista zo Španielska sa dokonca na chvíľu pridal k meditujúcim cvičiacim a hneď si vyhľadal aj webstránku Falun Dafa v španielčine, aby si pozrel viac informácii.

Turistická sprievodkyňa z Nemecka sa najprv opýtala, o čom akcia je a následne to vysvetlila aj skupine turistov, ktorých sprevádzala, takmer akoby akcia bola pevnou súčasťou Hviezdoslavovho námestia.

Pár z Bratislavy sa po podpise petície proti prenasledovaniu Falun Gongu zaujímal o cvičenia v Bratislave. Lúčili sa slovami: „Musíme si to niekedy prísť vyskúšať.“

Nezabudlo sa ani na mladších okoloidúcich, ktorí si z akcie odnášali lotosové kvietky.

 

Spoločné cvičenie
Spoločné cvičenie
Okoloidúci si po podpise petície odnášajú lotosové kvietky
Spoločné cvičenie
Okoloidúci pri podpise petície