Falun Gong na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave

4. júna si ľudia vo svete pripomínajú výročie masakry na Námestí nebeského pokoja. V tento deň si praktizujúci Falun Gongu v Bratislave pripomenuli iné, dodnes trvajúce porušovanie ľudských práv, ktoré sa deje v Číne. Áno, ide o už viac ako 16 rokov trvajúce prenasledovanie Falun Gongu, ktoré tu pripomínali miestnym obyvateľom, ako aj početným návštevníkom v Starom meste.

Cvičenia pútali pohľady ľudí na slnkom zaliatom námestí a pri informačných plagátoch vysvetľujúcich prenasledovanie sa pristavovali okoloidúci. Hneď v úvode meditácie sa k praktizujúcej, ktorá ukazovala cvičenia, pridal i starší pán, ktorý bol na prehliadke mesta. Asi po 20 minútach meditácie sa v angličtine srdečne poďakoval za možnosť zameditovať si s praktizujúcimi uprostred námestia.

O chvíľu sa k plagátom a cvičiacim praktizujúcim priblížila turistická skupinka, ktorej sprievodkyňa do mikrofónu v taliančine vysvetľovala fakty o Falun Gongu. Bolo povzbudivé vidieť, ako ľudia ani počas dovolenkových dní nie sú ľahostajní.

Okoloidúci pán, ktorý sa po dlhej dobe dozvedel ako je to s prenasledovaním Falun Gongu v Číne, bol za tieto informácie veľmi vďačný. Povedal: „Aj keď ja s Čínou obchodujem, o týchto veciach mi nepovedia.“ Tiež vyjadril svoj nesúhlas s prenasledovaním Falun Gongu, ktoré tamojší praktizujúci zažívajú.

Okoloidúci pri informačných plagátoch vysvetľujúcich prenasledovanie

Okoloidúci pri informačných plagátoch vysvetľujúcich prenasledovanie