Na bicykloch naprieč USA za záchranu sirôt

Mladí cyklisti z viacerých krajín sa zúčastňujú “Jazdy za slobodu”(Ride 2 Freedom), iniciatívu ľudských práv, ktorej cieľom je zachrániť čínske siroty, ktorých rodičia boli umučení na smrť za ich vieru vo Falun Gong.

Zúčastnení cyklisti sú z Číny, USA, Nemecka, Francúzska, Austrálie, Indie, Južnej Ameriky, Ruska, Iránu, Spojených Arabských Emirátov, Maďarska a Singapuru.

Trasa začala v Santa Monica Pier pri Los Angeles, kde sa cyklisti 31. mája zhromaždili a požadovali ukončenie prenasledovania Falun Gongu. Následne sa 1. júna vydali na svoju cestu naprieč USA.

Vedúcou tímu je 18 ročná Annie Chen z Michiganu. Povedala „Pôjdeme z Los Angeles do Washinghtonu, DC, čo je asi 3000 míľ. Nie sme profesionálni cyklisti. Veríme však v slobodu viery a chceme zastaviť prenasledovanie Falun Gongu v Číne.“

Líderka Annie Chen (vpravo) predstavuje členov Jazdy za slobodu

Cyklisti, všetci vo veku okolo 20 rokov, praktizujú už roky Falun Gong. Členovia rodín niektorých z nich boli prenasledovaní.

Jedenásťročná Aila Verheijke sa narodila v Pekingu. Jej starí rodičia sú praktizujúci Falun Gongu a boli niekoľkokrát uväznení. Jej stará mama bola mučená až pokiaľ neoslepla a neohluchla. Zotavila sa potom, keď odišla z Číny a pokračovala v praktizovaní Falun Gongu.

Aila povedala „Na ceste sa stretneme s výzvami a ťažkosťami. Ale budú to maličkosti v porovnaní s utrpením praktizujúcich Falun Gongu, ktorí boli prenasledovaní.“

Milióny čínskych detí sú v ťažkom postavení, odkedy ČKS začala 20. júla 1999 prenasledovanie. Niektorí z nich stratili svojich rodičov. Niektorí su vo väzení spolu so svojimi rodičmi. Niektorí boli vylúčení zo škôl.

Podľa Ghazal Tavanaei (21) z Dubaja má akcia záchrany veľký význam pre všetkých ľudí.

Kongressman Alan Lowenthal (D-Calif., 47. okres) vydal na podporu Jazdy za slobodu vyhlásenie:

„Chcel by som vyjadriť svoju podporu mladým jazdcom Jazdy za slobodu a celému ich tímu. Váš záujem o tých, ktorí bojujú za ľudské práva a náboženskú slobodu v Číne, je chvályhodný, a vaša starosť sa zmenila na akciu. Prajem vám úspech na vašej misii v boji za pravdu, spravodlivosť a základné ľudské práva pre mladých ľudí v Číne, ktorí sa stali sirotami kôli prenasledovaniu praktizujúcich Falun Gongu.“

„Minulý rok, som ako spolu-predkladateľ podporil Rezolúciu snemovne reprezentantov 281, ktorá vyjadruje znepokojenie Amerického Kongresu nad trvalými a spoľahlivými dôkazmi o systematickom, štátom podporovanom odoberaní orgánov nedobrovoľným väzňom svedomia v Čínskej Ľudovej Republike, vrátane veľkého počtu praktizujúcich Falun Gongu uväznených za svoje náboženské vyznanie a členov iných náboženských a etnických menšín.“

Joan Collins je spolupredsedkyňou Asociácie Spojených Národov pre oblasť Tichomoria, pobočky v Los Angeles. Asociácia Spojených Národov je neštátna organizácia s viac ako 120 pobočkami vo svete. Keď hovorila na zhromaždení, spomenula, že nikto nemôže kontrolovať myšlienky iného človeka.

Keith Ware, jeden z organizátorov Jazdy za slobodu praktizuje Falun Gong 16 rokov. Jeho 12-ročný syn je jedným z cyklistov. Povedal že Jazda za slobodu je pokračovaním cyklistickej akcie z roku 2004.

Cyklisti sa budú striedať v tímoch po siedmich alebo ôsmich ľuďoch. Budú ich sprevádzať tri veľké dodávky.

Každý tím plánuje ísť na bicykli asi dve hodiny denne a vyhnúť sa hlavným cestám. Ich ďalšia zastávka po Los Angeles je Las Vegas. Počas 40-tich dní plánujú prejsť cez 19 miest.

Plánujú sa stretnúť aj s prezidentom Barackom Obamom a požiadať ho o pomoc pri zachraňovaní sirôt v Číne.

Taktiež sa plánujú stretnúť s generálnym tajomníkom OSN Pan Ki-munom a osloviť zhromaždenie OSN.

Vybraná skupinka jazdcov a starších lídrov pocestuje do Číny, aby zachránili päť osirotených detí.

Viac informácii sa nachádza na webovej stránke projektu: http://ride2freedom.us

Zdroj: http://en.minghui.org/html/articles/2015/6/6/150924.html