14. výročie prenasledovania Falun Gongu v Bratislave

Počas posledných siedmich či ôsmich rokov sa v čase okolo 20. júla na námestí SNP v Bratislave pravidelne uskutoční nenápadná podpisová a informačná akcia, ktorej cieľom je pripomenúť si začiatok prenasledovania Falun Gongu v Číne.

Je paradoxom, že vo svete sa táto meditačná metóda cvičí úplne slobodne, no v Číne, v krajine svojho pôvodu, je zakázaná. Praktizujúci sú tam často posielaní na smrť do pracovných táborov, väzení, psychiatrických liečební a na iné miesta. Vo väčšine prípadov bez nároku na právnika, bez súdneho procesu, bez varovania... Majú šťastie, keď sa ich rodinných príslušníkom podarí odhaliť miesto ich nezákonného väznenia a keď ich tam môžu navštíviť. To všetko len preto, že presne pred štrnástimi rokmi sa tamojšej komunistickej vláde na čele s Tiang Ce-minom nepáčila veľká popularita tohto či-kungového cvičenia. A tak sa zo žiarlivosti a strachu o moc stalo bezprecedentné, už druhú dekádu sa tiahnuce prenasledovanie ľudí, ktorých životnými hodnotami sú Pravdivosť, Súcit a Znášanlivosť.

Na námestí SNP v Bratislave síce nebolo v tento víkendový deň mnoho ľudí, avšak tí, ktorí tam boli a dozvedeli sa fakty, vo väčšine podporili svojim podpisom petície snahu o ukončenie prenasledovania.

Veľavravná je príhoda, keď počas rozdávania letáčikov starší pán, ktorý prechádzal okolo, poznamenal: "Robíte dobrú vec: Dávate ľuďom nádej." Pritom si viac krát prečítal na letáčiku slovo "Pravdivosť" (Jeden z troch základných princípov Falun Gongu Pravdivosť- Súcit- Znášanlivosť).

 

Okoloidúci sa pristavujú pri cvičiacich a pri stolíku.