Stánok Falun Gongu aj na Pohode 2011

Festival Pohoda oslávil toho roku 15. narodeniny a zaznamenal veľký úspech, keď sa už niekoľko dní pred začiatkom nedali zohnať lístky, keďže kapacita festivalu sa naplnila. Ako po minulé roky, aj tento rok sa medzi ostatnými prezentoval aj stánok, v ktorom sa účastníci festivalu mohli dozvedieť o meditačnej praxi Falun Gong, o jeho princípoch, výborných účinkoch na zdravie, no i o smutnom prenasledovaní, ktoré trvá už 12 rokov a spôsobilo mnoho utrpenia praktizujúcim Falun Gongu v Číne.

Návštevníci Pohody sa zaujímali o príčiny prenasledovania a valná väčšina z tých, ktorí sa pri stánku pristavili prejavila svoju solidaritu povzbudením, či podpísaním petície proti prenasledovaniu Falun Gongu v Číne. Toho roku vzbudili veľký ohlas aj samotné cvičenia, ktoré sa mnohí naučili cvičiť. Niektorí sa dokonca vracali ku stánku zacvičiť si každý deň. Jeden z nich, sympatický lekár Tomáš dokonca po meditácii so smiechom vyhlásil: "Teraz ušetrím na pive. Mám pocit, že ho ani nepotrebujem."

Organizátorom Pohody patrí poďakovanie za ich veľký kus práce na festivale a za to, že Falun Gong sa už tradične môže zúčastniť a predstaviť ľuďom na tomto tolerantnom mieste.

 

Ľudia pri stánku Falun Gongu