Petičná akcia v Brezne a výstup na Kráľovu hoľu

V sobotu 4. júna sa v Brezne uskutočnila petičná akcia proti prenasledovaniu Falun Gongu v Číne. Ľudia sa pristavovali pri stojanoch s plagátmi a našli sa aj takí, čo prejavili záujem o cvičenia. "To cvičenie musí byť zdravé, to by sa aj mne zišlo. Vidím, že slúži na odbúravanie stresu." povedala okoloidúca staršia pani.

Veľa ľudí vyjadrilo podporu našim snahám hovoriť o otázke ľudských práv v Číne a vyjadrilo tiež podporu našim aktivitám počas návštevy čínskeho prezidenta na Slovensku.

Za deň pribudlo na petícii takmer 100 podpisov.

V sobotu večer sa praktizujúci presunuli do Telgártu, odkiaľ v nedeľu ráno začal výstup na Kráľovu hoľu. Počasie bolo veľmi pekné a už o 12:00 hodine boli účastníci výstupu na vrchole, kde mohli spraviť spoločnú meditáciu a následne odcvičiť aj všetky cvičenia (to už nie v plnej zostave). Hoci uprostred meditácie ich vyrušil dážď a krupobitie, meditáciu napokon dokončili pod strechou vysielača. Cestou nadol už opäť svietilo slnko a praktizujúci stretávali turistov, ktorí sa podľa ich slov vybrali na 7 dňovú túru po hrebeni Nízkych Tatier.

 

Informačná akcia na námestí M. R. Štefánika v Brezne
 
Ľudia pri podpise petície
 
Deti sa učia cvičenia
 
Západ Slnka za Kráľovu hoľou večer pred výstupom
 
Pohľad na Kráľovu hoľu po západe Slnka večer pred výstupom
 
Cesta výstupu na Kráľovu hoľu od Telgártu
 
Na vrchole Kráľovej hole
 
Cvičenie na Kráľovej holi