Vianočná výzdoba, koledy a petícia proti prenasledovaniu Falun Gongu

Vďaka petičnej akcii si medzinárodný deň ľudských práv pripomenuli aj obyvatelia mesta Prešov. Viac ako deväťročné prenasledovanie Falun Gongu šokovalo ľudí a vyše sto sa ich aj rozhodlo podpísať petíciu. Napriek chladnému počasiu sa akcia stretla s veľkým úspechom. Ľudia sa zaujímali nielen o problematiku prenasledovania, ale navyše aj ohľaduplne zisťovali "či nám nie je zima". Vracajúc sa z vianočných trhov mali radosť, že mohli urobiť dobrý skutok.

Mnohí Prešovčania sa tešili, že sa niekto venuje aj takýmto vážnym témam. Veľa z nich nám ďakovalo za objasnenie faktov o bezdôvodnom prenasledovaní.

Dvaja páni nám povedali, že "o dnešnom Dni ľudských práv po celý deň počúvali v rádiu", a tak boli šťastní, že svojím dielom aj oni môžu prispieť k dobrej veci tým, že podpíšu petíciu.

Ďalšia pani nám zas prezradila, že vo svojich 31 rokoch konečne našla svoju cestu a snaží sa byť lepším človekom. Preto veľmi uvítala, keď sa dozvedela, že kultivačná prax Falun Gong je tiež postavená na zušľachťovaní charakteru a srdca človeka. Svoju podporu prenasledovaným praktizujúcim vyjadrila podpísaním petície.