Praktizujúci Falun Gongu pred čínskou ambasádou odsúdili masové zatýkanie v Číne

Na protest proti stupňujúcemu sa prenasledovaniu Falun Gongu v Číne pred Olympijskými hrami sa vo štvrtok 7. augusta večer zhromaždila asi desiatka praktizujúcich tohto systému pred Čínskou ambasádou v Bratislave. Týmto pokojnými zhromaždením chceli odhaliť zločiny komunistického režimu, ktorý sa snaží pred olympiádou schovať svojich "triednych nepriateľov pred zrakmi svetovej verejnosti.

Podľa naúplnej štatistiky sa ok konca roka 2007 do 30. júna 2008 uskutočnilo 8.037 ilegálnych zatknutí praktizujúcich Falun Gongu. Neustále sa vyskytujú prípady, keď boli praktizujúci umučení na smrť. V samotnom Pekingu bolo zatknutých viac ako 500 praktizujúcich a prinajmenšom 30 z nich bolo bez súdu poslaných do pracovných táborov na viac ako 2 roky.

Za zmienku stojí, že mnohé športové podujatia sa budú konať v blízkosti pracovných táborov a záchytných centier, kde komunistický režim väzní praktizujúcich Falun Gongu (http://www.faluninfo.net/special/2008-map-beijing/, http://faluninfo.net/special/2008-map-china/).

Prezidentovi SR a ďalším slovenským predstaviteľom, ktorí odcestovali na Olympiádu do Pekingu zaslali zástupcovia svetového Výboru pre vyšetrenie prenasledovania Falun Gongu v Číne výsledky petičnej akcie "milión podpisov", v ktorej viac ako 1.3 milióna ľudí z celého sveta žiada zastavenie prenasledovania tejto praxe pred začiatkom OH v Pekingu. Na Slovensku podporilo petíciu približne 3.000 ľudí. Výsledky petície boli 25.7.2008 prezentované aj Svetovému olympijskému výboru v Lausanne, Švajčiarsko.

 

Meditácia pred čínskou ambasádou v Bratislave