Falun Gong na festivale Dni Zdravia v Bratislave

V dňoch 12.a 13. apríla 2008 sa praktizujúci Falun Gongu zúčastnili XII. Dní Zdravia, ktoré sa konali v Bratislavskom Dome kultúry Ružinov. Mnohí ľudia prejavili záujem o cvičenia ako aj o literatúru. Na seminári, ktorý sa uskutočnil v sobotu 12. apríla, si mohli záujemcovia vyskúšať cvičenia Falun Gongu a zoznámiť sa bližšie s jeho princípmi.

Jeden starší pán sa pozastavoval nad krásou princípov Falun Gongu a povedal nám, že to je práve to, čo dnes svetu chýba. Ľudia by sa podľa neho mali navrátiť k týmto hodnotám (pravdivosti, súcitu a znášanlivosti) a stať sa skutočne lepšími ľuďmi. Tento pán ihneď podpísal aj petíciu za zastavenie prenasledovania praktizujúcich Falun Gongu v Číne. Túto petíciu podporili aj ďalší návštevníci so slovami, že sledujú aj situáciu v Tibete a že rozhodne treba poukazovať na hrôzy, ktorých sa Čínska komunistická strana v súčasnosti ešte stále dopúšťa.

Záujemkyne z Trenčína a Dubnice sa nás pýtali na cvičebné miesta v týchto mestách a pozvali nás, či by sme mohli prísť aj do týchto miest uskutočniť seminár s výučbou cvičení.

Malé deti ale aj dospelí si odnášali z festivalu aj malý darček, ktorý sme pre nich vyrobili - lotosový kvietok z papiera.

 

Stolík s materiálmi Falun Gongu na festivale