Petičná akcia Falun Gong zaujala návštevníkov jarmoku v Liptovskom Mikuláši

V Liptovskom Mikuláši sa v piatok 16. júna a v sobotu 17. júna konal obľúbený jarmok „Stoličné dni“, kde sa predstavili remeselníci, neziskové organizácie, ako aj kultúrny program.

Pozornosť návštevníkov jarmoku priťahovali tento rok aj cvičenia Falun Gongu. Jedna okoloidúca, keď videla cvičiacich, hneď sa chcela začať učiť cvičenia. Dve menšie dievčatká sa tiež priamo pripojili k cvičiacim pri druhom cvičení.

Návštevníci jarmoku sa tiež mali možnosť dozvedieť o prenasledovaní Falun Gongu v Číne, kde tamojší komunistický režim už viac ako 23 rokov prenasleduje ľudí za to, že sa venujú týmto pokojným meditačným cvičeniam.

Mnoho ľudí pripájalo svoje podpisy pod petíciu za ukončenie prenasledovania Falun Gongu v Číne, niekedy pred petičným stolíkom stálo aj niekoľko ľudí v rade.

V piatok bol teplý deň a pán, ktorý podpísal petíciu a chcel podporiť praktizujúcich v ich snahách, objednal cvičiacim v blízkej reštaurácii 6 nápojov, ktoré im priniesla čašníčka až k petičnému stolíku.

Jedna pani chvíľu váhala, či podpísať petíciu, no keď si vypočula príbeh prenasledovania Falun Gongu, rozhodla sa aj ona pripojiť svoj hlas.

Mnoho detí si na pamiatku od stánku odnášalo papierový lotosový kvietok a niektoré sa ho pri stánku aj učili skladať.

Pani od vedľajšieho stánku pri svojom odchode pripojila svoj podpis a srdečne sa s účastníkmi petičnej akcie rozlúčila.

Keď už praktizujúci balili, jedna pani ešte na poslednú chvíľu prišla a pýtala sa, čo sa deje. Bola rada, keď jej praktizujúci objasnili pravdu a aj ona ešte stihla pripojiť svoj podpis pod petíciu.

Počas dvoch dní jarmoku pod petíciou pribudlo približne 350 podpisov.

Spoločné cvičenie
Okoloidúci podpisujú petíciu
Okoloidúci podpisujú petíciu

Okoloidúci podpisujú petíciu