Švajčiarsko: Priania malej Katarínky sa ešte nesplnili

Od praktizujúcej zo Švajčiarska

(Clearwisdom.net) Katarínka má 7 rokov. V škole je dobrou žiačkou a všetci jej spolužiaci a učitelia ju majú radi. Doma je bystrým dieťaťom svojich rodičov, mladou pomocníčkou. Pomáha svojej mame starať sa o mladšiu sestru a robiť jednoduché domáce práce. Katarínka by mala byť malým bezstarostným dievčatkom, v skutočnosti však cíti v srdci ťažobu, pretože jej veľké prianie, aby sa skončilo prenasledovanie Falun Gongu, sa ešte nesplnilo.

Katarínka začala praktizovať Falun Dafa ako dvojročná, spolu so svojou mamou. V tom čase bola príliš malá aby čítala Čuan Falun sama. Jej mama jej čítala knihu, alebo počúvala nahrávku s jednotlivými prednáškami. Nezaostala v robení cvičení alebo vo vysielaní spravodlivých myšlienok. Veľmi rada číta básne Učiteľa Li, obzvlášť v čínštine. Jej mama je českej národnosti a nerozumie čínštine a hoci jej otec je čínskej národnosti, vyrástol v Švajčiarsku a jeho čínština tiež nie je veľmi dobrá. Katarínka využila všetky príležitosti, aby sa učila od čínskych praktizujúcich. Netrvalo to dlho a naučila sa recitovať takmer tridsať básní Učiteľa Li v čínštine aj v nemčine. Jej roztomilý výzor keď recitovala básne v čínštine s čistou výslovnosťou a jemným hlasom často prekvapoval ostatných čínskych praktizujúcich.

V čase keď Katarínka získala Fa v Číne už prebiehalo neľudské prenasledovanie Falun Gongu. Katarínka sa spolu so svojou mamou zúčastnila rôznych aktivít po celej Európe, aby tak mohli oboznámiť ďalších ľudí s pravdou a pomôcť zastaviť prenasledovanie. Hoci nebola schopná povedať pravdu ľuďom osobne, poctivo robila cvičenia a rozdávala letáky. Ľudia boli šťastní, keď mohli prijať letáky od takého čistého a milého dievčatka.

 

4-ročná Katarínka cvičí piate cvičenie z cvičení Falun Gongu na námestí v Ženeve počas zasadania každoročnej Komisie OSN pre ľudské práva.

Teraz, keď Katarínka vyrástla, môže už sama čítať Čuan Falun. Rozumie lepšie prenasledovaniu praktizujúcich Falun Gongu v Číne a otráveniu ľudí na celom svete klamstvami Čínskej Komunistickej Strany (ČKS), Jiang Zeminom a jeho nasledovníkmi. Zúfalo chce niečo urobiť, aby zastavila toto prenasledovanie. Cez prázdniny, keď bola so svojou mamou v Čechách, namaľovala so svojou sesternicou niekoľko obrázkov; niektoré zobrazujú sedenie v meditácii, iné ukazujú scény utrpenia praktizujúcich prenasledovaním a na každom obrázku je napísané "Falun Dafa je dobrý". Tieto obrázky potom vložili do schránky Čínskeho veľvyslanectva v Českej Republike, v nádeji, že pracovníci veľvyslanectva porozumejú Falun Gongu a prestanú podporovať ČKS v prenasledovaní nevinných ľudí.

 

Toto namaľovala Katarínkina sesternica, 8-ročné české dievčatko. Katarínka a jej sesternica namaľovali mnoho podobných obrázkov a poslali ich na Čínske veľvyslanectvo v Prahe, aby tak vyjadrili svoje priania o ukončenie prenasledovania.

Na svojej narodeninovej oslave, Katarínka namaľovala veľa obrázkov ukazujúcich dobrotu Falun Gongu. S pomocou svojich rodičov vytvorila z obrázkov krásne pohľadnice so stručným popisom ku každému obrázku a dala ich svojim priateľom. Povedala im tiež všetko o Falun Gongu.

Po zúčastnení sa víkendovej výstavy proti mučeniu Katarínka dúfala, že sa bude môcť zúčastniť výstavy, aby povedala okoloidúcim, že aj čínske deti sú prenasledované jednoducho preto, že oni alebo ich rodičia praktizujú Falun Gong.

Praktizujúci použili obraz, olejovú maľbu s názvom "Prečo" a vyrobili pre ňu plagát. Na obraze je zranený malý chlapec a jeho mama, ktorí sú protizákonne uväznení a chlapcov výraz v tvári vyzerá, akoby sa pýtal: "Prečo?" Olejová maľba hovorí ľuďom o prenasledovaní čínskych detí, podľa Katarínkinho priania na ukončenie prenasledovania. Na každej výstave proti mučeniu, Katarínka drží plagát a sedí, aby apelovala za malých praktizujúcich v Číne.

 

Katarínka drží svoj plagát počas výstavy proti mučeniu.

Na 1. júna, Medzinárodný deň detí, Katarínka oslávila tento detský sviatok svojským spôsobom: zbierala podpisy na záchranu praktizujúcej Falun Gongu, pani Qui Minghua, v Číne. Pani Qiu je švajčiarska zahraničná študentka a má dcéru Wang Xiaoyang; bola uvrhnutá do väzenia v Číne na pol roka, pretože sa odmietla vzdať praktizovania Falun Gongu. Katarínka dúfa, že pani Qiu bude čím skôr oslobodená a že prenasledovanie sa bude môcť skončiť skôr. Ak by sa to stalo, nielenže by mohla byť Wang Xiaoyang spolu so svojím otcom a matkou, ale veľa ostatných rozbitých rodín by sa mohlo znovu spojiť a deti by mohli mať svoje šťastné detstvo ako predtým.

Na Medzinárodnom dni detí Katarínka chcela odovzdať odkaz malým praktizujúcim v Číne: "Je mi naozaj veľmi ľúto, že ste toľko trpeli, ale nemusíte sa obávať, všetko toto sa čoskoro skončí." Povedala, že sa bude čo najviac snažiť, aby sa čo najviac ľudí dozvedelo pravdu o Falun Gongu a o prenasledovaní, ktoré sa deje v Číne. Potom príde viac ľudí pomôcť naplniť jej najväčšie prianie: ukončiť toto kruté prenasledovanie Falun Gongu.

Anglická verzia: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2005/6/12/61773.html