FALUN GONG zniesol štyri roky prenasledovania


20. júl je smutným výročím Jiang Zeminovho zásahu voči Falun Gongu

LONDÝN (EFGIC) - Mnoho ľudí videlo Falun Gong v televízii alebo v novinách. Mnoho ľudí počulo príbeh o čínskej kultivačnej praxi, založenej na princípoch pravdivosť, súcit a tolerancia, ktorá sa rozšírila na preukázateľných 70 až 100 miliónov ľudí za menej ako 7 rokov a teraz sa praktizuje vo viac ako 60 krajinách na celom svete. Mnohí videli slávnostné sprievody a pokojné zhromaždenia, ktoré majú zvýšiť povedomie verejnosti a pomôcť ukončiť prenasledovanie. Mnohí videli praktizujúcich Falun Gongu apelovať pred čínskymi ambasádami a konzulátmi 24 hodín denne po mnoho dní, aby pomohli zachrániť svojich členov rodiny, ktorí sa stali obeťou prenasledovania, alebo sú tam na počesť svojich rodičov alebo príbuzných, ktorí boli zavraždení čínskym režimom.

Neveľa ľudí si však uvedomuje, že počas štyroch rokov praktizujúci Falun Gongu prešli cez najbrutálnejšie, najostrejšie a skryté prenasledovanie vedené jedným z najmocnejších národov vo svete. V roku 1989 malo študentské demokratické hnutie v Číne milióny prívržencov. V roku 1989 to zabralo čínskemu režimu len štyri dni, aby odstránil celé hnutie.

Pred štyrmi rokmi vodca čínskeho komunistického režimu nariadil použitie všetkých dostupných prostriedkov na vyhladenie Falun Gongu. Dnes je každý sektor spoločnosti používaný na odstraňovanie Falun Gongu ako aj podnecovanie nenávisti voči jeho praktizujúcim. Miliardy dolárov sa v Číne dnes v sektoroch vlády, polície, armády a médií používa na pokus úplne odstrániť Falun Gong.

Štyri roky neskôr, praktizujúci Falun Gongu pokračujú v pokojnom vystupovaní za ochranu svojho presvedčenia pred zničením.

Čo je na Falun Gongu takého, že dáva týmto ľuďom srdce vydržať toto temné obdobie histórie?

Čo je na Falun Gongu takého, že dáva praktizujúcim takú vieru, odhodlanie a vytrvalosť čeliť tomuto zlému, ohováračskému a smrtonostnému režimu bez zrieknutia sa svojho presvedčenia?

Čo je na Falun Gongu takého, že inšpirovalo ľudí po celom svete, aby sa spojili a aktívne avšak pokojne zvyšovali povedomie verejnosti o genocíde, ktorá sa v súčasnosti deje v mediálne uzatvorenej Číne, aby pomohli zastaviť vyhladzovanie nevinných ľudí?

Čo je na Falun Gongu, že povzbudil ľudí, aby vykročili vpred a vysvetľovali skutočnú situáciu uprostred multimiliardovej kampani nenávisti, ktorá sa pokúsila zdiskreditovať Falun Gong a jeho praktizujúcich?

Cez najnepriateľskejšie podmienky sa však duchovné učenia Falun Gongu stali známymi po celom svete. Falun Gong si získal rešpekt a podporu vlád, médií a organizácií ľudských práv, vrátane Amnesty International. Nech tomu rozumiete akokoľvek, Falun Gongu tu zostáva.

Sága Falun Gongu je najdôležitejším príbehom nášho času. Je to najzrejmejší prípad zla, ktoré sa pokúša premôcť poctivosť a dobrotu, kde základ dobra vydrží a pokračuje v živote.

Tento 20. júl je štvrtým výročím prenasledovania Falun Gongu v Číne a tento príbeh Falun Gongu je príbehom, ktorý je potrebné povedať.

Pred tisíckami rokov bolo prenasledované kresťanstvo. Spravodlivé učenia vydržali viac ako 300 rokov prenasledovania a prekvitali, aby viedli takmer celú planétu k viere vo vyššie ciele a vyššie princípy.

O tisícky rokov po dnešku sa ľudia budú pozerať späť a uvedomovať si, že toto časové obdobie bolo najdôležitejším a najvýznamnejším časom v histórii, keď Falun Gong vytrval so svojimi princípmi Pravdivosti, Súcitu a Tolerancie, aby prekonal zlo a ukončil toto prenasledovanie a stal sa tak jedným z najuznávanejších učení na tejto planéte.

# # #





Pozadie

Falun Gong, tiež známy ako Falun Dafa je kultivačná metóda na zušľachťovania mysle i tela, založená na univerzálnych princípoch "Pravdivosť-Súcit-Tolerancia." Je to metóda, ktorá sa predtým, ako ju p. Li Hongzhi v roku 1992 zverejnil, odovzdávala z učiteľa na žiaka po tisícky rokov. Falun Gong je zakorenený v tradičnej čínskej kultúre, ale je odlišný a oddelený od iných metód ako sú budhistické náboženstvo alebo taoizmus. Od svojho predstavenia v roku 1992 sa rýchlo ústnym podaním rozšíril po Číne a teraz je praktizovaný vo viac ako 60 krajinách sveta.

Keď vládne odhady hovorili asi o 100 miliónoch praktizujúcich Falun Gongu, čínsky prezident Jiang Zemin postavil túto metódu v júli 1999 mimo zákon (reportáž), z obavy, že sa dotkne sŕdc a myslí viac občanov, ako komunistická strana. Jiangov režim nebol schopný poraziť ducha miliónov, ktorí zažili zlepšenie zdravia a pozitívny vplyv Falun Gongu, a tak zintenzívnil propagandistickú kampaň na obrátenie verejnej mienky proti tejto metóde, pričom potichu väzní, mučí a dokonca zabíja tých, ktorí ju praktizujú.

Európske informačné centrum Falun Gongu overilo podrobnosti o 663 obetiach (reportáže / zdroje) od začiatku prenasledovania Falun Gongu v Číne v roku 1999. Vládni úradníci v Číne však hovoria, že skutočný počet obetí je značne nad 1.600, pričom experti odhadujú, že toto číslo je omnoho vyššie. Stovky tisíc ľudí bolo zadržaných a viac ako 100.000 bolo deportovaných do nútených pracovných táborov, väčšinou bez súdneho procesu.

Ak potrebujete viac informácii, kontaktujte prosím európske informačné centrum Falun Gongu.

Peter Jauhal 44 (0) 7739 172 452, Nicolas Schols 32 (0) 479875734
web: http://www.faluninfo.net/, Viac kontaktov: http://www.falungonginfo.net/europe.htm

Doc verzia dokumentu