Operný tenor chváli vystúpenie DPA v Daegu, Kórea

(Clearwisdom.net) Popoludní 31. januára 2009 medzinárodný súbor DPA ukončil svoje druhé vystúpenie v meste Daegu, Kórea. Obecenstvo vystúpenie odmenilo búrlivým potleskom. Pán Kim Jugwon je operným tenoristom a zároveň zástupcom asociácie Výskumu kórejského kabaretného umenia rôznych druhov. Po zhliadnutí predstavenia bol presvedčený o tom, že predstavenie je schopné odovzdať vnútorné významy, ktoré obecenstvo môže prijať hlboko vo vnútri. Odporúča ľuďom, aby to sami zažili.

Overte si to sami

Pán Kim povedal: "Je ťažké zobraziť bohatú čínsku kultúru za dve a pol hodiny jemnou a náležitou formou." Pán Kim na základe predstavenia môže povedať, že DPA spravilo obrovský kus práce, aby tento cieľ dosiahlo.

Pán Kim s povzdychom poznamenal: "Také nádherné predstavenie je najlepšie vidieť osobne. Predstavenie je celým procesom, ktorý vedie až k súčasnej čínskej histórii, a harmonicky spojilo mnoho elementov rôznych čínskych etník. Toto sa veľmi líši od čínskej opery, alebo cisárskeho Paláca tancov." Opätovne zdôraznil, že najlepšie je, keď tieto dve hodiny čínskej kultúry môže človek osobne zažiť.

Farebné a zároveň úprimné predstavenie

Pán Kim povedal: "Spôsob, akým nebeské bytosti zostúpili z nebies na zem v pozadí, je veľmi pôsobivý." Pochválil hodnoty DPA a princípy, dodajúc: "Ľudia sa teraz vyjadrujú cez Internet a mnoho informácií sa zdieľa. Predtým im takáto sieť chýbala, takže ľuďom chýbalo dávanie a prijímanie. DPA jednoducho nielen šíri svoje princípy, ale v predstavení zobrazuje aj rozmanitosť a širokú myseľ. Toto je veľmi cenné.

Program naplnený vnútornými významami preniká do duše

"Mnoho čínskych súborov sa tiež pokúša vystúpiť s tradičnou čínskou kultúrou, avšak ich formy sú príliš modernizované. DPA skombinovalo tradičné umenie s moderným 3D pozadím scény, čo bola skutočne dobrá voľba," povedal pán Kim, na ktorého spravil tento aspekt predstavenia hlboký dojem.

Pán Kim povedal, že tanečná dráma "Nebo nás očakáva napriek prenasledovaniu" je najdojemnejším predstavením v prvej polovici. "Odhodlané mysle kultivujúcich Falun Gongu hľadajúcich Cestu počas prenasledovania sú veľmi dojemné. Tanec dobre zobrazuje utrpenie, ktorým trpí Falun Gong. Celý program je veľmi pokojný a plynulý, choreografia je veľmi unikátna, nútiac ľudí hlboko uvažovať." Pán Kim si myslí, že najpôsobivejším číslom v druhej časti predstavenia je "Mulan sa zapája do bitky". "Tento program použil veľmi krátky čas na to, aby sa priamo dotkol srdca publika svojím príbehom. Bolo to vynikajúce!"

Pán Kim spomenul, že sólo Guan Guimin-a "Nenechaj ma ľutovať" na neho tiež spravilo hlboký dojem. "Každý človek má rôzne pochopenie života, ale sotva si niekto pamätá naspamäť princípy života. Často hovoríme o ľútosti v našich životoch, ale odmietame odpustiť alebo prijať, že aj iní môžu spraviť niečo, čo ľutujú. V prvom rade by sme si my nemali nechávať veci, ktoré budeme ľutovať. Skladateľ Richard Wagner zdôrazňoval, že umelecké stvárnenie vyžaduje úprimnosť. Nazdávam sa, že to je dôležité bez ohľadu na to, či sú to umelci alebo publikum. Koľko úprimnosti sme venovali javiskovému umeniu? To je presne význam piesne "Nenechaj ma ľutovať".

Nakoniec pán Kim povedal, "Mnoho ľudí sa stále riadi komunistickými princípmi. Ale v skutočnosti sa sen komunizmu nemôže uskutočniť. Takže mnoho ľudí ho zahodilo. Čínska komunistická strana pripravuje ľudí o nádej. Jej existencia naznačuje, že v tomto svete stále existuje zlo."

Pán Kim Jugwon

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2009/2/8/104634.html