Čínsky diktátor manipuluje letiskami v USA a v Európe.

Čína dala letiskám v USA, Európe a Austrálii "čierny zoznam", aby zabránila cestujúcim - prívržencom Falun Gongu nastúpiť na let na Island.

Kongresman USA a Islanďania sa pripájajú k praktizujúcim Falun Gongu v apeli na vedenie Islandu:"Ukončite zákaz cestovania na Island"

NEW YORK, 12. jún 2002 (Falun Dafa Information Center) - IcelandAir včera(11. jún) začal kontrolovať pasažierov a zabránil im nastúpiť na ich lety, ak sa ich meno nachádzalo na zozname Falun Gong praktizujúcich, ktorý poskytla čínska vláda. Viac ako 20 ľuďom bolo odmietnuté letieť na Island z Bostonu a Baltimoru, lebo ich mená našiel personál leteckej spoločnosti na zozname.

Včera večer obdržalo ďalších 20 pasažierov z USA, najmenej traja z Európy a najmenej sedem z Austrálie telefonáty, ktoré hovorili, že ich lístky na Island boli zrušené. Medzi nimi boli občania Ameriky, Austrálie, Taiwanu a Číny. Dnes, desiatky cestujúcich z miest v USA a Európe, vyhlásili, že im tiež bolo odoprené nastúpiť na lety smerom na Island, pretože ich meno bolo na zozname leteckej spoločnosti.

IcelandAir predstavitelia v Európe tvrdia, že príkazy prišli priamo od Islandského ministra spravodlivosti.

Riordan Galluccio, zástupca Falun Dafa praktizujúcich v Bostone, kde viac ako desať ľudí včera uviazlo, potom ako IcelandAir zrušil ich letenky, hovorí:" Občania Ameriky, Európy a Austrálie boli stiahnutí z letov, pretože ich mená sú na "čiernom liste", ktorý pochádza od komunistického režimu, ktorý spáchal tie najhoršie zverstvá na ľudských právach v nedávnej dobe. Niečo na tomto obraze vôbec nesedí. Táto situácia ďaleko prekračuje hranice Islandu. Je to otázka, či západné demokracie dovolia diktátorovi z komunistickej Číny prekrúcať a manipulovať zákonmi našich národov, aby vyhovovali jeho vôli. Budeme alebo nebudeme zastávať princípy slobody, ktoré vytvárajú základ moderných západných spoločností? Vyzývame Islandskú vládu aby ukončila obmedzenia IcelandAir-u a dovolila Falun Gong praktizujúcim vstúpiť do krajiny."

Včera, v liste adresovanom Islandskému veľvyslancovi vo Washingtone DC, americký kongresman Benjamin Gilman, bývalý predseda výboru snemovne medzinárodných vzťahov, zopakoval stanovisko Falun Gong praktizujúcich, pričom žiadal ukončenie zákazu cestovania Falun Gong praktizujúcich na Island:"Vyzývam vašu vládu na odvolanie zákazu vstupu do vašej krajiny pre Falun Gong praktizujúcich a dovolenie im pokojného protestu proti represívnym opatreniam vlády Čínskej ľudovej republiky. Povesť vášho národa ako statočného obrancu ľudí, ktorí hľadajú pokoj a slobodu bude zvýšená, ak tak urobíte."

Mnoho Islanďanov tiež vyjadrilo svoju hlbokú účasť ohľadom tohto posledného kroku na udržanie Falun Gong praktizujúcich mimo Islandu."Či ich zastavíte na hraniciach alebo im predtým zabránite nastúpiť na lietadlo, výsledok je rovnaký," hovorí miestny Islanďan.

Islandskí občania pokračujú v podpore, "Ja som tiež Falun Gong"

Včera, približne 300 islandských občanov protestovalo okolo strednej školy, ktorá bola premenená na záchytné centrum, kde boli držaní praktizujúci Falun Gongu, včetne občanov USA a Kanady. Zo solidarity, protestujúci hovorili polícii, že sú tiež praktizujúcimi Falun Gongu a chceli byť tiež zadržaní. Príslušníci polície nezadržali islandských protestujúcich.

Polícia však vyviedla von zo školy jedného z Falun Gong praktizujúcich, ktorý predstavil zhromaždenej skupine Falun Gong cvičenia a učil ich spievať čínsku pieseň "Falun Dafa Hao"(Falun Dafa je dobrý).

Praktizujúci Falun Gongu držaní v provizórnom záchytnom centre boli neskôr prepustení, potom ako uistili políciu, že každá demonštrácia, ktorá sa bude konať počas návštevy prezidenta Jiang Zemin-a bude za políciou vyznačenými hranicami a nebudú narušovať prezidentov sprievod.

Mnoho Islanďanov vyjadrilo svoj úmysel pripojiť sa k Falun Gongu v svojom apeli proti Jiang Zeminovi a prenasledovaní Falun Gongu v dnešnej Číne.

Pozadie

Falun Gong, tiež známy ako Falun Dafa je kultivačná metóda na zušľachťovania mysle i tela, založené na vesmírnych princípoch "Pravdivosť-Súcit-Znášanlivosť." Je to metóda, ktorá sa predtým, ako ju pán Li Hongzhi v roku 1992 zverejnil odovzdávala osobne po tisícky rokov. Falun Gong je zakorenený v tradičnej čínskej kultúre, ale odlišný a oddelený od iných metód ako sú budhistické náboženstvo alebo Taoizmus. Od svojho predstavenia v roku 1992 sa rýchlo ústnym podaním rozšíril po Číne a teraz je praktizovaný vo viac ako 50 krajinách sveta.

Za krátky čas si našiel veľa priaznivcov a odhady z roku 1999 hovoria v Číne o 100 miliónoch praktizujúcich. Prezident Jiang Zemin postavil túto metódu v júli 1999 mimo zákon, z obavy, že sa dotkne sŕdc a myslí viac občanov, ako komunistická strana. Jiangov režim nebol schopný poraziť ducha miliónov, ktorí zažili zlepšenie zdravia a pozitívny vplyv Falun Gongu a tak zintenzívnil propagandistickú kampaň na obrátenie verejnej mienky proti tejto metóde, pričom potichu väzní, mučí a dokonca zabíja tých, ktorí ju praktizujú.

Informačné centrum Falun Dafa overilo podrobnosti o viac ako 422 úmrtiach od začiatku prenasledovania Falun Gongu v Číne v roku 1999. Vládni predstavitelia v Číne však hovoria o tom, že skutočný počet mŕtvych je značne nad 1600. Viac ako 100.000 bolo zadržaných, pričom viac ako 20.000 ich bolo odsúdených na nútené práce v pracovných táboroch bez súdneho procesu.