Poslanec európskeho parlamentu žiada Paríž, aby neustúpil tlaku čínskeho režimu


 Čínsky režim vyváža svoje porušovanie ľudských práv do Paríža

PARÍŽ (EFGIC) - Vyjadrenie Emma Bonino, poslanca európskeho parlamentu a člena výboru pre zahraničné veci, ľudské práva a spoločnú bezpečnostnú o obrannú politiku:

"Dúfam, že Francúzi budú stáť na strane svojej tradície a odmietnu tlak čínskeho režimu. Dúfam, že francúzska vláda dôsledne dodrží princíp slobody, ktorý je základom nielen Francúzska, ale aj Európskej Únie."

Čínsky nový rok - podriadi sa Paríž politike Pekingu?

  • Čínsky režim vytvára tlak na francúzske úrady, aby vylúčili Francúzsku asociáciu Falun Gongu zo sprievodu pri príležitosti Čínskeho nového roku, čo by bol čin diskriminácie a porušenia slobody prejavu!
  • Čína sa pokúša vyviezť svoje metódy utlačovania... francúzske úrady musia odolať!
  • Kde sú tie obrovské demonštrácie proti masakru na námestí Tiananmen v roku 1989? Kto prelomí mlčanie?

Počas nasledujúceho víkendu (22-25. januára) prídu do Paríža zástupcovia čínskeho režimu. Medzi 5000 ľuďmi, ktorí prídu bude mnoho čínskych vysokých predstaviteľov. Majú vytvoriť obraz nádhernej kultúrnej prehliadky... ale je tu tiež skrytá temná stránka - mnohí boli z aktivít vylúčení.

Napríklad, Francúzska asociácia Falun Gongu požiadala o účasť na sprievode s predvádzaním Dračieho tanca, Čínskych bubnov, tradičného tanca, ako aj alegorických vozov. Toto predstavenie už získalo prvú cenu verejnosti na svetoznámej kavalkáde na Edinbursgskom festivale. Čínska ambasáda sa však vyhráža, že zruší všetky slávnosti v Paríži, ak Falun Gongu dovolia zúčastniť sa. Hoci sa čas sprievodu blíži, mestská radnica stále neuznala našu žiadosť a na začiatku sa nejasne vyjadrila v tom zmysle, že sme nesplnili dátum registrácie. Pravdou je, že podklady boli zaslané načas, už v októbri.

Dovolí Francúzsko, krajina slobody, cudziemu režimu diktovať pravidlá na svojom vlastnom území? Dnes čínsky režim vytvára tlak v demokratických krajinách. Čím viac sa krajina tlaku poddá (aby získal politický či obchodný zisk), tým viac porušovania ľudských práv na seba uvalí.

Kontakty: French Falun Gong Association, Dominique +33 6 0969 3702, Alain Tong +33 6 1464 5346

# # #





Pozadie

Falun Gong, tiež známy ako Falun Dafa je prax meditácií a cvičení, založená na univerzálnych princípoch "Pravdivosť-Súcit-Tolerancia." Ľudia ho cvičia vo viac ako 50 krajinách sveta a je zakorenený v tradičnej čínskej kultúre, hoci je odlišný a oddelený od iných praxí ako sú budhistické náboženstvo alebo taoizmus. Keď vládne odhady hovorili asi o 100 miliónoch praktizujúcich Falun Gongu, vtedajší čínsky komunistický vodca Jiang Zemin postavil túto metódu v júli 1999 mimo zákon (reportáž). Odvtedy Jiangov režim zintenzívnil propagandistickú kampaň na obrátenie verejnej mienky proti tejto metóde, pričom väzní, mučí a dokonca zabíja tých, ktorí ju praktizujú. Európske informačné centrum Falun Gongu overilo podrobnosti o 865 obetiach (reportáže / zdroje) od začiatku prenasledovania Falun Gongu v Číne v roku 1999. Vládni úradníci v Číne však hovoria, že skutočný počet obetí je značne nad 1.600, pričom experti odhadujú, že toto číslo je omnoho vyššie. Stovky tisíc ľudí bolo zadržaných a viac ako 100.000 bolo deportovaných do nútených pracovných táborov, väčšinou bez súdneho procesu.

Ak potrebujete viac informácii, kontaktujte prosím európske informačné centrum Falun Gongu.
Peter Jauhal 44 (0) 7719 508 268, Nicolas Schols 32 (0) 479875734
E-mail: europe@falungonginfo.net, Viac kontaktov: http://www.falungonginfo.net/europe.htm

DOC forma správy