Petičná akcia v Čadci a Žiline

V mestách Čadca a Žilina prebehla v dňoch 4. a 5. septembra informačná a petičná akcia s cieľom upozorniť na prenasledovanie Falun Gongu v Číne. Tamojší režim tam prenasleduje ľudí za to, že sa venujú týmto pokojným meditačným cvičeniam. Prenasledovanie v Číne sa začalo, keď počet praktizujúcich prevýšil počet členov komunistickej strany, čo tamojší režim vnímal ako ohrozenie svojej moci a rozhodol sa Falun Gong všetkými prostriedkami zničiť. Už 21 rokov prebieha v Číne kruté prenasledovanie, v ktorom sú ľudia väznení, mučení, či dokonca zabíjaní kvôli svojim orgánom.

Na petičných akciách v Čadci a Žiline mala aj verejnosť v týchto mestách možnosť dozvedieť sa o tomto prenasledovaní a podporiť petíciu za jeho zastavenie.

Piatková akcia sa uskutočnila na Palárikovej ulici v centre Čadce. Mnohí okoloidúci sa pristavovali, aby sa pozreli na predvádzané cvičenia, alebo si čítali informačné plagáty.

Niektorí sa rozhodli aj pripojiť svoj podpis pod petíciu. Keď praktizujúca pri stolíku ďakovala jednej pani, ktorá podpísala petíciu, tá jej odpovedala: „Neďakujte, ja ďakujem vám za to, že to robíte.“

Malé dievčatko, ktoré išlo okolo, dostalo papierový lotosový kvietok a veľmi sa z neho potešilo. Aj jeho mama sa potom začala zaujímať o akciu a rozhodla sa podpísať petíciu.

Niektorí okoloidúci si odniesli letáčik so slovami, že petíciu podpíšu na internete.

Sobotňajšia akcia v Žiline sa uskutočnila na námestí A. Hlinku. Hoci ľudí nebolo tak veľa ako počas pracovných dní, viacerí sa pristavili, aby sa dozvedeli viac.

Pán, ktorý išiel okolo, povedal: „Som veriaci a viem, ako v Číne prenasledujú kresťanov. Držím vám palce vo vašich snahách.“

Petíciu prišlo podpísať aj mnoho mladých ľudí, ktorí komunistický režim nezažili, no osud iných ľudí im nebol ľahostajný.

Viacero ľudí sa tiež zaujímalo o miestne cvičebné miesto a hovorili, že by sa chceli prísť naučiť cvičenia.

 

Petičná akcia v Žiline

 

 

 

Petičná akcia v Žiline

 

 

 

Petičná akcia v Žiline