Zastavme nelegálne odbery orgánov praktizujúcim Falun Gongu v Číne

Stovky tisíc praktizujúcich Falun Gongu je zadržiavaných vo väzeniach po celej Číne. Za posledných 10 rokov boli podrobovaní lekárskym testom, zabíjaní a používaní ako živá banka orgánov pre čínsky transplantačný priemysel. Uprostred rastúceho odsudzovania týchto neľudských činov, traja lekári spustili petíciu, ktorá vyzýva amerického prezidenta Obamu k tomu, aby prehovoril a pomohol zastaviť túto hrôzostrašnú prax.

V 90-tych rokoch sa Falun Gong - duchovná a meditačná prax - stal v Číne nesmierne populárnym. V roku 1999 však tamojšia vládnuca Komunistická strana proti nemu zahájila násilnú kampaň. Stovky tisíc nevinných ľudí bolo zatknutých a poslaných do väzení, mnohí boli mučení, niektorí na smrť.

Od roku 2006 sa objavujú dôkazy o ešte strašnejšom zločine. Na rozdiel od ostatných krajín Čína nemá systém dobrovoľného darcovstva orgánov, takže vojenské nemocnice namiesto neho využívajú väzňov. Odborníci teraz odhadujú, že desiatky tisíc väznených nasledovníkov Falun Gongu a ďalších väzňov boli systematicky podrobovaní lekárskym vyšetreniam a potom používaní ako živá orgánová banka.

Teraz sa traja lekári z New Yorku a Kalifornie rozhodli iniciovať petíciu na oficiálnych stránkach Bieleho domu. Žiadajú v nej o vyšetrenie násilných odberov orgánov v Číne. Podľa pravidiel musí získať petícia 25 000 podpisov počas 30 dní na to, aby Biely dom garantoval odpoveď.

Pre ľudí prenasledovaných v Číne sa ráta každá minúta. Pomôžte prosím a pridajte svoj podpis aj vy!

http://organpetition.org/

Poznámka: na podpísanie petície je potrebné vytvoriť si konto na stránke whitehouse.gov, po vytvorení konta vám bude zaslaný verifikačný mail, v ktorom je nutné kliknúť na linku v ňom, aby bolo konto aktivované. Následne je možné podpísať petíciu.