Falun Gong na Pohode 2012

Na tohtoročnej Pohode bol o stánok Falun Gong v porovnaní s minulými ročníkmi mimoriadny záujem. Ľudia sa neustále zastavovali a podpisovali petíciu proti prenasledovaniu praktizujúcich, iniciatívne si brali propagačné materiály a vyjadrovali nám podporu. Účastníci vo veľkej miere prejavovali záujem aj o samotné cvičenia. Niekoľko z nich sa ich dokonca priamo tam aj naučilo a niektorí si prišli zacvičiť i na druhý deň. Boli aj takí, ktorí vďaka príjemnej atmosfére ostali v našom stánku i dlhšie a boli vďační, že sa môžu porozprávať aj o hlbších a súkromnejších témach. Napríklad jeden chlapec, ktorý na konci rozhovoru praktizujúcemu povedal: "Ďakujem, že si mi venoval toľko času, takto sa nedá s hocikým porozprávať." Podobne jedna žena, ktorá po cvičení ostala s kamarátkou ešte dlho medzi nami, vyjadrila radosť nad tým, že málokde cíti takú nezištnosť a bezprostrednosť.

Veľa ľudom, hlavne ženám, sa zapáčili papierové lotosy, ktoré dostali pri podpise petície. Vo vedľajšom stánku sa slovenským dulám kvietky zapáčili natoľko, že nám ich celú sobotu pomáhali vyrábať.

Pri stánku sa zastavil aj pán lekár, ktorý už o Falun Gongu vedel a odporúča ho svojim pacientom vďaka jeho blahodárnym účinkom na zdravie.

Na tohtoročnej Pohode sa u nás zrejme ľudia cítili naozaj v "pohode". Budeme radi, ak tomu tak bude aj na budúci rok.

 

Stánok Falun Gongu na Pohode 2012.
 
Návštevníci Pohody pri stánku Falun Gongu.