Začiatok decembra na východe bol v znamení podpory dodržiavania ľudských práv

V prvé tri decembrové dni sa aj napriek mrazivému počasiu, podarilo cvičiacim Falun Gongu zo Slovenska usporiadať veľmi vydarené informačné akcie na východe Slovenska. Ich cieľom bolo povedať ľuďom o krutom prenasledovaní meditačnej praxe Falun Gong (Falun Dafa) v Číne. Na petícii pribudlo v troch mestách - Prešove, Košiciach a Poprade - okolo 1000 nových podpisov.

Už tradične sa srdeční Prešovčania aj napriek častokrát vlastným neľakým podmienkam, zaujímali o osudy prenasledovaných ľudí v Číne. Od dôchodcov po študentov sa znova mnohí dozvedeli fakty, o ktorých zatiaľ ani netušili, a svoju morálnu podporu potvrdili podporením petície za ukončenie prenasledovania Falun Dafa komunistickým režimom. Naopak mnohí už tieto skutočnosti poznali, no nebránilo im to prehĺbiť si svoje porozumenie v tejto problematike. Akcia vyvolala aj záujem východoslovenských médií - do Rádia Prešov bol pozvaný jeden z aktivistov Falun Gongu na Slovensku, novinovú reportáž z akcie zas nájdete tu.

V ďalších mestách boli reakcie okoloidúcich podobné, mnoho pozitívnych povzbudení a poďakovaní. V Košiciach, kde sa akcia konala blízko stanice, bolo úžasné vidieť, že aj uponáhľaný človek si dokáže nájsť minútku na podporu petície, či aspoň rýchleho, no cenného povzbudenia: "Držíme vám palce".

 

Prešov - okoloidúca prijíma informačný letáčik o Falun Gongu
 
Prešov - redaktorka z novín robí anketu medzi okoloidúcimi
 
Košice - ľudia pri podpise petície
 
Košice - ľudia pri podpise petície