Falun Gong na Dni zdravia v Košiciach

V sobotu 13. októbra sa v Košiciach uskutočnil ďalší z obľúbených Dní zdravia, kde sa už tradične schádzajú milovníci zdravého životného štýlu, alternatívnej medicíny a zdravej výživy.

Slovenskí praktizujúci Falun Gongu sa akcie zúčastnili tiež, a využili tak túto príležitosť na predstavenie meditačného systému Falun Gong mnohým ľuďom z východného Slovenska.

Mnohí návštevníci podujatia nás prekvapili svojimi vedomosťami o krutom prenasledovaní praktizujúcich Falun Gongu v Číne. Niektorí sa nám zverili, že situáciu sledujú pomocou internetu a úprimne držia praktizujúcim palce. Veľa ľudí si postupne uvedomuje, že s prenasledovaním Falun Gongu, ktoré už trvá 8 rokov, je najvyšší čas prestať. Svoju podporu vyjadrili tiež podpísaním petície za dodržiavanie ľudských práv v Číne.

Našli sa tiež mnohí, ktorí o Falun Gongu počuli po prvýkrát v živote. Veľkej väčšine sa táto meditačná prax z Číny zapáčila, o čom svedčil aj veľký počet záujemcov o cvičenia. Dostali sme tiež pozvania na niekoľko ďalších podobných akcií.

Už tradične sa veľkému záujmu tešili lotosové kvietky, ktoré sa naučili skladať aj niektoré návštevníčky, ktoré nám na záver tohto pekného podujatia doniesli veľký vlastnoručne zhotovený lotosový kvet. Toto prekvapenie bolo milým zavŕšením podujatia v Košiciach.

 

Stolík Falun Gongu na Dni zdravia