Pezinok: Falun Gong na ezoterickom festivale ORBIS HARMONIAE

V dňoch 19. a 20. mája 2007 sa uskutočnil v Kultúrnom centre v Pezinku 8. ročník ezoterického festivalu ORBIS HARMONIAE (Svet harmónie), na ktorý organizátori srdečne prizvali aj praktizujúcich Falun Gongu. Počas týchto dvoch dní sa tak ľudia mali možnosť zoznámiť so starodávnou čínskou kultivačnou praxou Falun Gong. Návštevníkov festivalu upútali jednoduché a ladné pohyby cvičenia Falun Gong, ktoré sme predvádzali a zaujímali sa o miesta a časy našich pravidelných spoločných cvičení. Mnohí ľudia cítili okolo praktizujúcich silné energetické pole, teplo a harmóniu. Niektorí tiež prejavili hlbší záujem o učenie Falun Gongu, ktoré je zhrnuté v knihe Čuan Falun.

Veľa ľudí prejavilo svoj súcit s trpiacimi ľuďmi v Číne, ktorí sú za svoju vieru vo Falun Gong vystavení krutým skúškam v čínskych koncentračných táboroch. Hoci mnohí ľudia už vedeli o čo ide a bez slova ihneď pristúpili k petícii proti prenasledovaniu praktizujúcich Falun Gongu, stále žasli nad tým, ako je možné, že ešte dnes niekde vo svete vládne komunizmus a takýmto strašným spôsobom ničí tradičné ľudské hodnoty a ľudskú kultúru.

Malé deti, ale aj dospelí mali radosť z papierových lotosových kvietkov, ktoré sme pre nich vyrobili ako symbol nádeje a tiež čistoty a krásy kultivácie. Mnohé deti sa chceli naučiť skladať tieto lotosové kvietky pre svojich rodičov a kamarátov.

 

Spoločná meditácia
 
Pri stolíku s materiálmi o Falun Gongu