Medzinárodný Deň Falun Gongu v Bratislave

V sobotu 12. mája sa v Bratislave na námestí SNP konalo nevšedné podujatie - nasledovníci Falun Gongu oslavovali 13. máj, medzinárodný deň Falun Gongu. V tento deň pred 15 rokmi pán Li Chung-č', zakladateľ Falun Gongu, predstavil po prvýkrát túto cvičebnú metódu na verejnosti.

Falun Gong, ako sa táto cvičebná metóda spočiatku nazývala, si veľmi rýchlo svojimi účinkami na zdravie a myseľ človeka získal popularitu. Len asi 5 rokov stačilo na to, aby počet jeho nasledovníkov dosiahol viac ako 70 miliónov.

Okoloidúci na námestí si mohli pozrieť nielen cvičenia Falun Gongu, ale aj tanečné vystúpenie za sprievodu tradičnej čínskej hudby. Mnoho okoloidúcich sa pristavovalo a obdivovalo pekné odevy a pomalé pohyby tanečníc.

Mnoho detí si z akcie odnášalo farebný balónik a zopár balónikov si prišli vypýtať aj tí skôr narodení, zrejme v túžbe obdarovať ním svojich blízkych.

Na akcii nechýbala petícia proti prenasledovaniu Falun Gongu v Číne, ktorú mnohí ľudia, vrátane zahraničných turistov, po zhliadnutí krásy Falun Gongu v kontraste s prebiehajúcim prenasledovaním v Číne neváhalo podpísať.

 

Deti dostávajú farebné balóniky
 
Tanečné vystúpenie
 
Tanečné vystúpenie
 
Ľudia pri informačných banneroch