Myjava privítala nasledovníkov Falun Gongu

V sobotu 9. decembra si na námestí M. R. Štefánika v Myjave niekoľko nasledovníkov Falun Gongu rozložilo petičný stolík a informačné plagáty ku akcii na podporu ľudských práv. Akciou sa snažili upozorniť na viac ako sedemročné prenasledovanie Falun Gongu v Číne.

Ľudia sa hneď začali zastavovať pri petičnom stolíku a skúmať, čo je na ňom. Keď zistili, že je to petícia na podporu ľudských práv, osmelili sa a začali ju podpisovať. Neďaleko petičného stolíka boli stojany so zobrazením scén z prenasledovania, ktoré voči Falun Gongu vedie komunistická strana v Číne. Ľudia sa pri nich pristavovali a čítali si texty na nich. Najčastejšou otázkou bolo hádam "A prečo ho prenasledujú?" Ľudia väčšinou reagovali pozitívne na vysvetlenie, že ide o strach komunistického režimu o moc, a že prenasledovanie sa začalo, keď sa Falun Gongu začalo venovať okolo 70 miliónov ľudí, čo bolo viac ako počet členov komunistickej strany.

"Dajte mi viac letákov, budem ich rozdávať kde sa bude dať," požiadala jedna okoloidúca slečnu rozdávajúcu letáky. Mnoho ľudí nechcelo veriť, že niečo takého sa v dnešnom svete môže diať a vyjadrovali svoj nesúhlas. Na petícii pribudlo okolo 100 podpisov.

 

Ľudia podpisujúci petíciu
 
Cvičenie pri stolíku s petíciou