Deň ľudských práv v Bratislave

V piatok 8. decembra sa v Bratislave na námestí SNP ozývala pokojná meditačná hudba. To niekoľko nasledovníkov Falun Gongu prišlo, aby pri príležitosti dňa ľudských práv upozornilo na kruté prenasledovanie tohto systému v Číne.

Plagáty pri cvičencoch zobrazovali pokojné cvičenia Falun Gongu v kontraste s prenasledovaním, ktoré voči nemu vedie komunistická strana v Číne. Niekoľko plagátov odhaľovalo mučenie, ktorému sú podrobovaní nasledovníci Falun Gongu v Číne a tiež nedávno odhalené zločiny komunistického režimu, ktorý necháva vyberať cvičencom Falun Gongu vnútorné orgány za účelom zisku, čo vedie k ich smrti.

Počasie akcii prialo, bol jasný slnečný deň a okolo prúdili davy ľudí. Brali si letáčiky, ktoré im praktizujúci Falun Gongu podávali, pristavovali sa a podpisovali petíciu. "Ďakujeme Vám," poďakoval cvičenec pri petícii okoloidúcemu, ktorý ju práve podpísal. "Ja ďakujem Vám!", znela odpoveď. Ďalšia pani stála obďaleč a odmietla letáčik so slovami, "My vás už poznáme, čakám tu na dcéru, išla sa na vás pozrieť a podpísať vám petíciu." Jeden mladý muž, ktorý práve podpísal petíciu, hovoril svojmu kamarátovi: "Pozri, čo sa v Číne deje! Nechápem, ako tí ľudia (ukázal na okoloidúcich) môžu takto okolo chodiť!"

V priebehu akcie pribudlo na petícii cez 100 podpisov a niekoľko tisíc ľudí si odnieslo informačný letáčik Falun Gongu.

 

1. cvičenie
 
Ľudia pri stojanoch so scénami z prenasledovania
 
Ľudia pri podpise petície