Varšava: Akcia proti prenasledovaniu Falun Gongu

V piatok 11. augusta sa v poľskej Varšave zhromaždilo niekoľko desiatok nasledovníkov Falun Gongu, aby pokojnými apelmi a sprievodom upozornili na prenasledovanie Falun Gongu v Číne. Akcia sa začala už v skorých ranných hodinách o 7:00 spoločným cvičením neďaleko hlavnej stanice "Metro centrum", kde si ľudia idúci do práce mohli vziať informačné materiály o Falun Gongu a dozvedieť sa viac o jeho krutom prenasledovaní v Číne. O akcii sa na ďalší deň objavili správy aj v najväčších miestnych novinách.

V sobotu 12. augusta sa konal sprievod Varšavou, ktorý na jednej strane ukazoval krásu kultivačnej metódy Dafa v kontraste s prenasledovaním. Na začiatku sprievodu kráčali bubeníci, ktorí svojím bubnovaním lákali pozornosť okoloidúcich. Za nimi cupitali tancujúce víly, na ktoré bola skutočne radosť pozrieť. Potom nasledovali ženy v bielom so symbolickými obrazmi obetí prenasledovania, po ktorých prichádzali ľudia nesúci transparenty s tematikou proti prenasledovaniu Falun Gongu v Číne.

Mnohí okoloidúci sa pristavovali a hľadeli na krásu sprievodu, mnohí si vďačne brali letáčiky a pýtali sa, čo sa vlastne deje. Sprievod viedol symbolicky od poľského parlamentu ku čínskej ambasáde, kde sa konala tlačová konferencia, na ktorej niekoľkí nasledovníci Falun Gongu rozprávali o Falun Gongu a o povahe komunistickej strany, ktorá ho prenasleduje. Čínski predstavitelia na prítomnosť protestujúcich pred ambasádou nezareagovali, akurát ochrancovia zákona pred ambasádou sa so záujmom informovali o cvičeniach a prejavili záujem aj o samotnú metódu Falun Gong.

 

Cvičenie v centre mesta
 
Bubeníci v sprievode cez mesto
 
Ženy kráčajú v sprievode odeté v bielom na pamiatku obetí prenasledovania
 
Tanec pred čínskou ambasádou
 
Tlačová konferencia pred čínskou ambasádou