Čínsky tajomník strany provincie Gangsu je prinútený zostať v Afrike kvôli súdnemu vypočúvaniu pre súdny proces, ktorý proti nemu vedú praktizujúci Falun Gongu.

(Clearwisdom.net) Praktizujúci Falun Dafa podali na pána Su Rong, tajomníka strany provincie Gansu, súdnu žalobu počas jeho návštevy v Zambii 4. novembra 2004. Toto je druhý vysokopostavený čínsky funkcionár súdený v Afrike, pričom prvým bola bývalá ministerka školstva Chen Zhili, ktorá bol súdená v Tanzánii. Navyše, je prvým funkcionárom, ktorý je prinútený zostať v nejakej krajine potom, čo naňho bola podaná žaloba, čakajúc na zasadanie súdu.

Podľa správ čínskej rozhlasovej spoločnosti z 10. novembra 2004 je v súčasnosti oficiálna čínska delegácia na návšteve v Afrike. Jeden z delegátov, pán Su Rong, je tajomníkom strany provincie Gansu. V súčasnosti je na miestnom súde obžalovaný praktizujúcimi Falun Dafa, čo mu nedovoľuje opustiť krajinu. Toto je prvý z prípadov medzi čínskymi funkcionármi, ktorí boli súdení zahraničnými praktizujúcimi Falun Dafa, kde je obžalovaný obmedzený do tejto miery, aby sa zabezpečila jeho účasť na súdnom pojednávaní.

Správa tiež spomína, že táto delegácia je vedená predsedom ľudového kongresu, Wu Bangguo. Ich itinerár začal návštevou Kene 29. októbra, potom Zimbabwe, Zambie a Nigérie. Do Zambie prišli 4. novembra a plánovali zostať 2 dni. Avšak počas prvého dňa ich pobytu boli Su Rongovi doručené dokumenty od súdu, vyzývajúceho ho na dostavenie sa k súdu tento týždeň. Delegácia potom opustila Zambiu, zanechajúc Su Ronga pripraveného zúčastniť sa na súde.

Správa poukazuje na to, že Su Rong je druhým čínskym straníckym funkcionárom, ktorý bude súdený v Afrike. Predtým bola bývalá ministerka školstva Chen Zhili súdená praktizujúcimi Falun Dafa keď navštívila Tanzániu za jej úlohu pri priamom prenasledovaní praktizujúcich Falun Dafa. Miestny súd jej určil dátum pojednávania, ale ona utiekla z krajiny a na súde sa nezúčastnila.

Anglická verzia: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2004/11/11/54424.html

Čínska verzia: http://minghui.ca/mh/articles/2004/11/10/88831.html