Ukážky mučenia praktizujúcich Falun Gongu v uliciach Prahy

V sobotu 11. septembra praktizujúci Falun Gongu z Čiech, Veľkej Británie a Slovenska usporiadali v Prahe na Příkopech výstavu mučenia. Ukázali na nej niektoré z metód, ktoré sa používajú v Číne na donútenie praktizujúcich, aby sa vzdali svojej viery v princípy pravdivosti-súcitu a znášanlivosti. Výstavu si prezreli aj zástupcovia 3 médií, ktorým pán Zek Halu, predseda Asociácie Falun Gong vo Veľkej Británii poskytol rozhovory.

V uliciach bolo najmä veľa turistov. Mnohým z nich bolo prenasledovanie Falun Gongu neznáme a čudovali sa, prečo sme si vybrali túto formu. Keď sme im však vysvetlili, že toto sa naozaj v Číne deje, boli šokovaní a mnohí sa pýtali, ako by mohli pomôcť, podpisovali našu petíciu a vzrušene o tom hovorili ľuďom okolo seba.

Jeden pán, ktorý sa dlhšie pozeral na výjavy mučenia, odmietol letáčik so slovami: "Ja už viem, čo sa tam deje. Nenakupujem žiadne veci z Číny, lebo môžu pochádzať z pracovných táborov.". Ďalšia pani, potom ako si vypočula históriu prenasledovania, bola zhrozená: "Musím o tom povedať viacerým. Ako sa niečo také môže diať v dnešnej dobe?". Veľakrát sme z úst ľudí, ktorí si čítali naše informačné materiály a podpisovali našu petíciu počuli: "Želám vám všetko dobré.", "Nech sa vám darí." a iné prejavy sympatií.

Praktizujúci potom usporiadali sprievod ulicami Prahy, v ktorom sa snažili ukázať kontrast medzi krásou Falun Gongu a jeho prenasledovaním v Číne. Mnoho okoloidúcich turistov si pýtalo letáčik, aby sa dozvedeli viac o prenasledovaní. Sprievod skončil pred čínskou ambasádou v Prahe.


Ukážky mučenia Ukážky mučenia - násilné kŕmenie
Bannery popisujúce mučenie praktizujúcich v Číne Ľudia sledujú cvičenia
Podpisovanie petície Ľudia sa zastavujú a čítajú si informácie
Sprievod mestom Sprievod mestom