Falun Gong prenikol na Východné Slovensko

Praktizujúci Falun Gongu navštívili prvý augustový týždeň východné Slovensko. Postupne zavítali do Spišskej Novej Vsi, Prešova, Košíc, Humenného a Bardejova. V každom z týchto miest usporiadali malé zhromaždenie, kde sa snažili ukázať krásu cvičení Falun Gongu v protiklade s krutosťou prenasledovania, ktoré sa voči nemu vedie už piaty rok v Číne. Pri plagáte s fotkami obetí prenasledovania sa pristavovalo mnoho ľudí a čítali si ich smutné osudy. Často vyjadrovali svoj nesúhlas s prenasledovaním a podpisovali našu petíciu o zastavenie prenasledovania. Veľa ľudí ďakovalo za letáčik s informáciami.

Vo väčšine miest sa na naše akcie prišli pozrieť aj miestne médiá, ktoré nám potom pomohli informovať verejnosť o tomto nespravodlivom prenasledovaní v Číne. Reportér v Prešove sa čudoval - ako to, že som ešte o takomto prenasledovaní nič nepočul? Prečo zahraničné médiá spia?

Aj keď k nám mnohí ľudia pristupovali s rôznymi názormi, po rozhovore s nami a objasnení im dôvodov, prečo to všetko robíme nám pri odchode zväčša želali všetko dobré a veľa zdaru. Na petícii počas našich akcii pribudlo takmer 500 podpisov. Okoloidúci niekedy poznamenali, že vedia o čo ide z televízie alebo z tlače a že naše snahy podporujú.

V mestách sa k našim akciám často pripájali deti, ktoré nám pomáhali rozdávať letáčiky a niektoré sa tiež učili naše cvičenia. V Prešove a Humennom sme usporiadali úspešné semináre, kde sme záujemcov naučili naše cvičenia a povedali im niečo o Falun Gongu.

Napriek tomu, že ekonomická situácia mnohých ľudí na východnom Slovensku je ťažká, veľa z nich nestratilo svoje srdce súcitu s inými ľuďmi. Táto nádej nás teší nadovšetko.

Spišská Nová Ves - cvičenie Spišská Nová Ves - pri plagátoch
Prešov Prešov
Košice - petícia Košice
Humenné Humenné - deti sa učia meditáciu
Bardejov Bardejov - petícia