Téma ľudskosti rezonuje na zhromaždení Falun Gongu v Bratislave

V sobotu 22. mája sa v Bratislave na námestí SNP zišli prívrženci Falun Gongu, aby pokojnými cvičeniami upozornili na prenasledovanie tohto systému v Číne.

Okoloidúci sa pristavovali a jeden pán hovorí: "Kdeže sa stratila ľudskosť medzi dnešnými ľuďmi? Mnohí sa už ani nesprávajú ako ľudia." Potom spomenul príklad zo života, keď jeho známej mali vybrať kovové skrutky z kĺbu po predchádzajúcom zákroku, avšak lekár jej povedal, že teraz na to nemajú kapacity a že nech si zatiaľ dá niečo proti bolesti. "Ako môže byť utrpenie iných niekomu ľahostajné?", pýtal sa, "veď predsa keď niekomu môžem pomôcť, tak mu pomôžem bez ohľadu na to, čo za to dostanem. Sú to body pre mňa, nie?" Pousmial som sa a musel som súhlasiť.

Ďalší pán sa spýtal, "Už som podpísal petíciu, ako vám môžem pomôcť viac?" "Povedzte o prenasledovaní svojim známym," bola moja odpoveď, "čím viac ľudí o ňom vie, tým menej sa v ňom jeho pôvodcovia odvažujú pokračovať." Zháčil sa, "Myslím, že máte pravdu. Aj Stalin sa vraj neodvažoval páchať toľko ukrutností, keď sa o tom iní dozvedeli." Dodal, "Pokračujte, myslím, že to čo robíte je dobré."

Mnoho ľudí bez slova sledovalo cvičenia a vyjadrovalo svoj záujem o Falun Gong. Hoci zrána to vyzeralo na daždivý deň, dážď čoskoro prestal a medzi oblakmi bolo občas vidieť slniečko.

1. cvičenie meditácia