Deň ľudských práv pred čínskym veľvyslanectvom v Bratislave

Dňa 10. decembra 2003 sa pred čínskym veľvyslanectvom v Bratislave uskutočnilo zhromaždenie, upozorňujúce na pretrvávajúce prenasledovanie Falun Gongu v Číne. Reportérka z televízie sa zaujímala o dôvody prenasledovania ľudí, ktorí nikomu neubližujú a venujú sa svojim cvičeniam. Pre bežných ľudí je ťažké porozumieť dôvodom tohto prenasledovania - prečo niekto prenasleduje ľudí, ktorí sa stali lepšími, usilovnejšími v práci a zdravšími vďaka Falun Gongu a krajine sú prospešní? Prečo voči nim niekto roznietil túto propagandu lží a teroru? A prečo ňou chce oklamať aj ďalších ľudí?

Každý človek, keď sa pokojne zamyslí nad údajnými "dôvodmi" prenasledovania musí zistiť, že to vôbec nie sú "dôvody", len hŕba poprekrúcaných skutočností, ktorými by sa nedalo ospravedlniť ani uväznenie jediného človeka, nieto ešte prenasledovanie takéhoto veľkého rozsahu a neľudské zaobchádzanie s ľuďmi.

Prívrženci Falun Gongu po celom svete sa preto snažia, aby ľudia vo svete aj v Číne čo najskôr pochopili nespravodlivosť tohto prenasledovania a ľudia tak mohli pochopiť pravú tvár Falun Gongu.

 

Pokojná meditácia pred ambasádou