Konferencia Dafa v Berlíne

Počas víkendu 22-23. novembra 2003 sa v Berlíne uskutočnila medzinárodná konferencia Dafa na ktorej sa zúčastnilo viac ako 800 praktizujúcich Falun Gongu z celého sveta. Praktizujúci si vymieňali svoje skúsenosti z rôznych aktivít zameraných na ukončenie prenasledovania Falun Gongu v Číne a z ich osobnej kultivácie. Praktizujúci búrlivým potleskom uvítali pozdrav a želania konferencii od Majstra.

V sobotu, po spoločnom rannom cvičení pred Červenou radnicou, sa v Berlíne uskutočnil pochod cez mesto, pri ktorom sa mnoho ľudí dozvedelo o tomto nespravodlivom prenasledovaní. Hoci sa sprievod tiahol na niekoľko sto metrov, vodiči v uliciach sa správali disciplinovane a čakali, kým prejde. Po ukončení sprievodu sa praktizujúci rozdelili na niekoľko skupín, ktoré potom cvičili a rozdávali informačné materiály na rôznych miestach v centre Berlína.

V pondelok sa praktizujúci zhromaždili medzi Brandenburgskou bránou a Ríšskym snemom, aby boli svedkami verejného oznámenia podania nemeckého trestného oznámenia voči Jiang Zeminovi, bývalému čínskemu vodcovi, ktorý už vyše 4 roky vedie prenasledovanie voči Falun Gongu. Nový nemecký trestný zákonník totiž hovorí, že na genocídu neexistuje imunita. Na pódiu vystúpili pani Zhizhen Dai, pán Ming Zhao a pani Cuiying Zhang, ktorí boli všetci poznačení týmto prenasledovaním, aby porozprávali svoj príbeh.

 

Pochod cez mesto Zhromaždenie pred Brandenburgskou bránou
   
Cvičenie a informačné miesto v meste Verejné oznámenie súdneho procesu