Televízna stanica informuje o Falun Gongu

Počas uplynulého týždňa sa v Bratislave uskutočnila výstava obrazov známej austrálskej maliarky Zhang Cuiying. Nebola to však len výstava obrazov - pani Zhang používa túto formu, aby vyjadrila svoj nesúhlas s prenasledovaním Falun Gongu v Číne. Slovenská pobočka Amnesty International a IGFM (nemecká pobočka medzinárodnej organizácie pre ochranu ľudských práv) ju pozvali na dve besedy o otázkach ľudských práv v Číne. Potom ako si prítomní vypočuli jej príbeh, boli dojatí a pýtali sa na mnohé otázky o Falun Gongu, čínskej spoločnosti a Jiang Zeminovom prenasledovaní Falun Gongu.

Minister kultúry, pán Rudolf Chmel sa stretol s pani Zhang Cuiying, ktorá mu venovala jeden zo svojich nádherných obrazov. Počas asi polhodinového stretnutia položil mnoho otázok o Falun Gongu, jeho princípoch a jeho prenasledovaní v Číne. Nakoniec zaželal pani Zhang Cuiying a praktizujúcim Falun Gongu mnoho úspechov.

Denník SME tiež informoval o výstave. Dominantou článku bol obraz, ktorý maliarka venovala denníku, s prianím pravdy, súcitu a znášanlivosti, šťastia a prekrásnej budúcnosti slovenskému národu.

Mnoho návštevníkov výstavy vyjadrilo želanie, aby mohla trvať dlhšie a mohlo ju tak navštíviť viac ľudí, vidieť jej obrazy a dozvedieť sa o Falun Gongu.