Ženeva - Praktizujúci z celého sveta protestujú proti prenasledovaniu Falun Gongu.

(praktizujúci zo Slovenska)

V uplynulom týždni sa v Ženeve stretli praktizujúci z viac ako 40 krajín sveta. Okrem vzájomných stretnutí, pri ktorých si vymieňali svoje skúsenosti pri cvičení Falun Gongu títo praktizujúci aj otvorene vyjadrovali nesúhlas s prenasledovaním Falun Gongu v Číne. Sprievodom cez Ženevu a následným zhromaždením pred budovou OSN to praktizujúci chceli dať najavo širokej verejnosti a médiám. Na zhromaždení pred budovou OSN sme si vypočuli svedectvá tých, ktorí boli v Číne väznení a mučení. Tieto osobné svedectvá zanechali v nás hlboký dojem a každý si uvedomil, že toto prenasledovanie sa týka všetkých.

Praktizujúci si taktiež s nevôľou vypočuli správy o zadržaní amerického občana Charlesa Li v Číne počas osláv čínskeho nového roku 2003, kvôli tomu, že praktizuje Falun Gong. Charles Li je obvinený zo sabotáže rádiového a TV vysielania. Tieto obvinenia sa podľa jeho slov nezakladajú na pravde.

Na jasné vyjadrenie svojho nesúhlasu s postupom Jiang Zemina pri prenasledovaní Falun Gongu a taktiež kvôli nutnosti odhaliť zločiny, ktorých sa dopustil vznikla počas minulého týždňa medzinárodná koalícia, ktorá si kladie za cieľ spustenie súdnych podaní proti Jaing Zeminovi v mnohých krajinách sveta.