Držiteľ svetového rekordu v atletike hendikepovaných je brutálne prenasledovaný

(Clearwisdom.net) Držiteľ svetového rekordu a šampión v atletike hendikepovaných je v Číne mučený a prenasledovaný za svoju vieru vo Falun Dafa.

Pán Zhang Qingyuan má 40 rokov a pochádza z Wuchanu, provincia Hubei. Od svojej mladosti trpí postihnutím ľavého predlaktia. Športových súťaží pre hendikepovaných sa zúčastňuje od roku 1980. V národných súťažiach už dosiahol mnoho vynikajúcich výsledkov. V roku 1994 vytvoril nový svetový rekord v trojitom skoku pre hendikepovaných. V roku 1995 sa stal členom národného tímu a pripravoval sa na Paraolympiádu 1996 v Los Angeles. Avšak na rozdiel od ostatných čínskych atlétov nebol pán Zhang pozvaný na pekinskú Olympiádu ako čestný hosť. Namiesto toho bol prenasledovaný za to, že praktizuje Falun Dafa a za svoju vieru v Pravdivosť, Súcit a Znášanlivosť.

Odvtedy, čo prenasledovanie v roku 1999 začalo, bol pán Zhang Qingyuan mnohokrát vzatý do väzby. Bol brutálne mučený a nakoniec ho donútili opustiť mesto.

5. novembra 2001 polícia odviedla pána Zhanga proti jeho vôli do záchytného centra vo Wuhane(Záchytné centrum vo Wuhane č. 2). Neskôr ho poslali do centra na vymývanie mozgov. Na konci júna 2002 bol pán Zhang mučený tým, že mu bránili v spánku a nútili ho dlho nehybne stáť pri stene. Taktiež nenal dovolené umývať si tvár, alebo čistiť si zuby. Neskôr pána Zhanga vzali do iného záchytného centra, kde už funkcionári tajne plánovali jeho poslanie do pracovného tábora. Na protest začal pán Zhang držať protestnú hladovku. O osemnásť dní ho prepustili.

19. júla 2005 ho Wuhanská polícia zatkla opäť. Skonfiškovali mu rôzne materiály o Falun Gongu, osobný počítač s tlačiarňou a ďalšie osobné veci. Pána Zhanga vzali do Wuchanského záchytného centra, kde bol uväznený spolu s väzňami zatknutými za spáchanie vraždy a iných závažných trestných činov. Pán Zhang začal držať protestnú hladovku, v dôsledku čoho ho mučili brutálnym násilným kŕmením - cez nos mu do žalúdka zaviedli trubicu hrubú ako prst. Keď ju vybrali, bola pokrytá krvou. Ani po mnohých takýchto násilných kŕmeniach sa pán Zhang nevzdával. Dozorcovia ho potom priviazali o drevenú posteľ, natiahli jeho štyri končatiny a priviazali ich o dosky. Trubicu na kŕmenie mu nechali zavedenú v žalúdku. Tieto ukrutnosti pokračovali až do jeho prepustenia deviateho augusta.

Keď sa vrátil domov, pán Zhang sa zotavoval tým, že študoval a cvičil Falun Gong. Na konci septembra 2005 sa už zúčastnil športových hier pre hendikepovaných. Vyhral dve zlaté a jednu striebornú medailu.

Avšak týmto prenasledovanie neskončilo. Polícia vo Wuchane doručila tamojšej prokuratúre takzvané „kľúčové materiály“ o pánovi Zhangovi. V decembri 2005 prišli úradníci z prokuratúry prehľadať jeho byt. Pán Zhang s nimi nespolupracoval a snažil sa im objasniť pravdu o prenasledovaní Falun Gongu. V marci 2006 boli k nemu domov poslaní ďalší ľudia. Keď ho prišli vziať do väzby, pán Zhang nebol doma. 5. apríla bol na ceste do svojho rodného mesta na vidieku, aby sa postaral o hroby svojich predkov. Polícia ho znova zatkla a odviedla do záchytného centra vo Wuhane. O dva dni bol nezákonne poslaný pred súd.

Podľa rozsudku, ktorý nemal zákonný podklad, bol pán Zhang odsúdený na 4 roky väzenia. Polícia ho potom chcela prinútiť podpísať žiadosť o odvolanie. Keďže ale pán Zhang vedel, že komunistický režim nepostupuje zákonnými prostriedkami, žiadosť podpísať odmietol. Na to ho prinútili opustiť mesto. Ďalšie dva roky pán Zhang, hendikepovaná osoba, strávil bez domova, čeliac možnému zatknutiu v ktorejkoľvek chvíli.

V máji 2008, tesne predtým, ako mala do Wuchanu doraziť Olympijská pochodeň, začala polícia znova pána Zhanga hľadať. Ohrozovali jeho rodinu a prehľadali aj domy jeho príbuzných. Niektorí jeho rodinní príslušníci boli sledovaní a nachádzali sa pod policajným dozorom.

Menej než týždeň pred otváracím ceremoniálom Olympiády zatkli mladšiu sestru pána Zhanga, ktorá tiež praktizovala Falun Gong. Jej rodičia majú cez 60 rokov, pričom jej otec trpel duševným ochorením a nedokázal sa o seba postarať. Po dlhom pátraní mama pani Zhang prišla na to, kam odviedli jej dcéru. S nádejou v srdci sa vydala na cestu, aby ju priviedla späť domov. Bohužiaľ sa však stala len svedkom toho, ako jej dcéru odvádzajú do centra na vymývanie mozgov v Erdaopeng.

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2008/9/10/100537.html