VVPFG úplne vyšetrí pravdu a ukončí čím skôr prenasledovanie Falun Gongu

Hovorkyňa VVPFG: Všetci prenasledovatelia, ktorí sa zúčastnili prenasledovania, budú postavení pred súd, len čo sa pravda odhalí svetu.

(Clearwisdom.net) Pred štrnástimi rokmi pán Li Chung-č' v Číne predstavil Falun Gong. V dôsledku toho viac ako 100 miliónov ľudí po celom svete dosiahlo zlepšenie telesného i duševného zdravia. Avšak Čínska Komunistická strana (ČKS) a Ťiang Ce-min zo svojej žiarlivosti 20. júla 1999 spustili brutálne a kruté prenasledovanie nasledovníkov Falun Gongu. Nedávno boli odhalené zločiny ČKS vyberania orgánov zo živých nasledovníkov Falun Gongu a následné pálenie ich tiel na zničenie dôkazov v koncentračnom tábore Su-ťia-tchun.

Po tomto odhalení ČKS tri týždne nereagovala na zahraničné otázky, ale organizovala urýchlené schôdze, rozmiestňovala ľudí a snažila sa doma zakryť svoje zločiny. O tri týždne neskôr, 28. marca 2006, hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Čin Kang na tlačovej konferencii poprel incident Su-ťia-tun a verejne pozval medzinárodné médiá na návštevu priamo na mieste. 4. apríla Asociácia Falun Dafa a webstránky Minghui spustili "Výbor na vyšetrenie prenasledovania Falun Gongu v Číne (VVPFG)", skrátene "výbor na vyšetrenie prenasledovania". Aby ukončili brutálne prenasledovanie, ktoré trvá už takmer sedem rokov čím skôr, vyzývajú a pozývajú všetky medzinárodné organizácie, štátne agentúry a médiá, aby sa k nim pripojili keď pôjdu do Číny vykonať nezávislé, priame, neovplyvnené vyšetrovanie zamerané na zozbieranie dôkazov a úplné zistenie pravdy o prenasledovaní Falun Gongu, vrátane všetkých väzení, nútených pracovných táborov, záchytných centier a tajných koncentračných táborov, kde boli praktizujúci Falun Gong ilegálne zadržiavaní a prenasledovaní.

Vyšetrovatelia z Austrálie, Európy a Spojených štátov teda požiadali o víza na Čínskych ambasádach alebo konzulátoch v mieste svojho pobytu, aby mohli vstúpiť do Číny a vyšetriť prenasledovanie Falun Gongu. Všetky ich žiadosti boli však zamietnuté. V súčasnosti všetko nasvedčuje tomu, že ČKS urýchlene likviduje dôkazy. Čo je potom ďalším plánom VVPFG? Čo by mali spraviť dobrí ľudia vo vnútri a mimo Číny, aby ukončiť čím skôr prenasledovanie Falun Gongu? S touto otázkou v pozadí sa reportér rozprával s hovorkyňou CIPFG, Dr. Sherry (Süe-žung) Čang.

Pani Čang uviedla, že vyšetrovatelia VVPFG trikrát požiadali o víza a zakaždým im boli odmietnuté, čo odhaľuje lži ČKS a umožňuje ľuďom vidieť jej ničomnú povahu. Toto je však len začiatok činnosti VVPFG. Počas tohto časového obdobia VVPFG kontaktuje jednotlivcov tu a v zahraničí, ktorí vyjadrili podporu alebo sa chcú pripojiť k tomuto výboru, a ľudí v medzinárodnom spoločenstve, vrátane vládnych oddelení niektorých krajín, ponúkajúc potrebnú pomoc všetkým, ktorí ju potrebujú. VVPFG sa snaží spolu so svojimi podporovateľmi začať vyšetrovanie v nádeji, že vyšetrovanie zabráni ČKS vyberaniu orgánov zo živých praktizujúcich Falun Gongu. Nazdáva sa, že medzinárodné spoločenstvo bude vytvárať čoraz väčší tlak na ČKS. VVPFG sa bude naďalej snažiť o právo vyšetrovať v Číne a medzičasom bude zbierať všetky dôkazy o prenasledovaní Falun Gongu Čínskou KS.

Pani Čang vyzvala všetkých, čo chcú, aby pomohli a pridali sa k vyšetrovaniu a zbieraniu dôkazov o policajtoch, dozorcoch, úradoch 610 a iných činiteľoch, ktorí sa zúčastnili prenasledovania nasledovníkov Falun Gongu.

Dr. Čang povedala: "Všetci prenasledovatelia, ktorí sa zúčastnili prenasledovania, budú postavení pred súd, len čo sa pravda odhalí svetu. Všetkých prenasledovateľov postavíme pred súd."

Nasleduje rozhovor:

Reportér: Pani Čang, aký ďalší krok podnikne VVPFG?

Dr. Čang: Vyšetrovatelia VVPFG najprv trikrát požiadali Čínu o víza a toto bol len začiatok. Skutočnosť, že ČKS odmietla udeliť víza, potvrdila, že len klamala, keď hovorila o privítaní vyšetrovateľov v Číne, čím umožnila ľuďom jasnejšie vidieť bezcharakternú povahu ČKS. Čínski ľudia majú znášanlivého ducha a nik nám nezabráni zistiť pravdu o prenasledovaní.
 

Reportér: Môžete byť konkrétnejšia?

Dr. Čang: Mnoho ľudí z Číny a z medzinárodného spoločenstva zareagovalo, buď vyjadrením svojej podpory alebo pripojením sa ku vyšetrovaciemu výboru. Kontaktujeme ich, vrátane vládnych oddelení niektorých krajín. Poskytujeme tiež potrebnú pomoc pri začiatku vyšetrovania spojenými silami, aby sme ukončili a úplne vyšetrili zločiny vyberania orgánov zo živých praktizujúcich Falun Gongu. Nazdávam sa, že v tejto otázke medzinárodné spoločenstvo vyvinie na ČKS čoraz väčší tlak. Vyšetrovací výbor bude pokračovať v úsilí o právo ísť do Číny vykonať vyšetrovanie. Zároveň budeme zbierať všetky dôkazy o tom, ako ČKS prenasleduje Falun Gong.

Konkrétne mimo Číny budeme pokračovať v kontaktovaní patričných medzinárodných organizácií, vlád a úradníkov, médií a jednotlivcov, aby sa zúčastnili spojených snáh vyšetrovacieho výboru. Naši vyšetrovatelia sa budú naďalej snažiť o právo vstúpiť do Číny. Navyše, bez ohľadu na to, či budeme schopní ísť do Číny, nebudeme strácať čas. Vyšetrovatelia vnútri aj mimo Číny budú zbierať informácie a dôkazy o tom, ako ČKS používa prostriedky, vrátane pracovných táborov, väzení, záchytných centier a koncentračných táborov, aby prenasledovali Falun Gong. Toto sú opatrenia na úplné obrátenie situácie a zastavenie tohto národného zločinu považovania praktizujúcich Falun Gongu za zdroj orgánov.

Dobrovoľníci v Číne, na druhej strane, využijú fakt, že sú v Číne a budú zbierať informácie vrátane zoznamov policajtov, dozorcov vo väzeniach, personálu Úradov 610 a ľudí, ktorí sa zúčastnili prenasledovania praktizujúcich Falun Gongu predtým, než sa vyšetrovaciemu tímu podarí prísť do Číny.

Budeme sa snažiť dobre využiť všetky informácie a dôkazy, ktoré nezbierame, na základe okolností. V budúcnosti, keď vyjde najavo celá pravda, všetci ľudia, ktorí sa zúčastnili prenasledovania Falun Gongu budú postavení pred súd a nikto spravodlivosti neutečie.

Rada by som poukázala na to, že ČKS umiestni na zoznam ľudí, ktorých budú chcieť zabiť lekárov, ktorí sa zúčastňovali vyberania orgánov, aby zakryla svoje zločiny, hoci pomáhali ČKS v páchaní zločinov. Takže dúfam, že nás budú čoskoro kontaktovať, odhalia zločiny a odčinia svoje zločiny dobrými skutkami. Zaručíme im bezpečnosť. Inak, keď príde deň, keď vyjde najavo celá pravda, budú tiež postavení pred súd.
 

Reportér: Pani Čang, mohli by ste prosím povedať niečo o reakciách rôznych ľudí na založenie VVPFG?

Dr. Čang: Po založení VVPFG sme dostali mnoho prvých reakcií z telefonátov. Aktivít proti prenasledovaniu sa zúčastnilo mnoho ľudí, ktorí v rôznych sférach udržiavajú spravodlivosť.

V Číne, keď sa zlí ľudia a zlí policajti dozvedeli o vytvorení VVPFG, začali vyhľadávať miestnych praktizujúcich Falun Gongu, aby sa s nimi porozprávali, dúfajúc, že praktizujúci o nich nebudú hovoriť.

Niektorí zlí ľudia a policajti začali uvažovať: Praktizujúci Falun Gongu nikdy nezmenia svoje rozhodnutie, kým nedosiahnu cieľ. Tentokrát je ich cieľ veľmi jasný. Čo spravíme, keď vyšetrovací výbor vstúpi do Číny?

Dvaja právnici a kongresmani v Kanade už ohlásili začiatok vyšetrovania. Iné vlády a kongresmani postupne žiadajú VVPFG o jej plány a výsledky.
 

Reportér: Môžete nám povedať, ktorí ľudia momentálne priamo podporujú alebo sa zúčastňujú na pomoci VVPFG?

Dr. Čang: Okrem praktizujúcich Falun Gongu sú tu štátne organizácie, organizácie, médiá a vládne organizácie z Ázie, Austrálie, Ameriky, Kanady, a tak ďalej. Sú tiež ľudia z Číny, vrátane známeho právnika v oblasti ľudských práv pána Kao Č'-šeng, profesora Ťiao Kuo-piao, právnika Jang Caj-sin-a, profesora Sun Wen-kuanga a tak ďalej. Právnik Kao sa už podieľal na vyšetrovaní zameranom na prenasledovanie Falun Gogu Čínskou KS.

8. mája, ako reakciu na výzvu VVPFG, bývalý predseda výboru ľudských práv kanadského kongresu a bývalý vedúci ázijského a tichomorského úseku David Kilgour spolu so známym medzinárodným právnikom v oblasti ľudských práv Davidom Matasom vyjadrili svoj zámer viesť v Kanade vyšetrovanie ohľadom vyberania orgánov zo živých praktizujúcich Falun Gongu Čínskou KS. Sedem členov parlamentu z troch hlavných strán v Kanade osobne prišli, aby ponúkli pomoc. Predseda miestneho výboru Konzervatívnej strany, poslanec Rahim Jaffer vyjadril svoju podporu vyšetrovaniu.
 

Reportér: ČKS začala prenasledovať Falun Gong 20. júla 1999 a prenasledovanie dodnes trvalo sedem rokov. Prečo ste založili VVPFG až teraz?

Dr. Čang: Ako viete, tajné tábory smrti vytvorené ČKS boli odhalené len nedávno. Neskôr dôkazy z mnohých zdrojov ukázali, že aby zničili dôkazy o zločinoch, ČKS zabíja obete a svedkov. Táto núdzová situácia viedla Asociáciu Falun Dafa a stránky Minghui k tomu, aby vytvorili VVPFG na to, aby ukončili zabíjanie ďalších praktizujúcich Falun Gongu.

Súčasne je to naša reakcia na pozvanie hovorcu Čchin Kang-a z čínskeho oddelenia diplomacie. Ako vieme, potom ako bol odhalený tábor smrti v Su-ťia-tchune, ČKS bola tri týždne ticho. 28. marca 2006 hovorca ČKS, Čchin Kang z diplomatického oddelenia na tlačovej konferencii poprel existenciu táborov smrti a verejne pozval medzinárodné médiá, aby to do Číny prišli vyšetriť.
 

Reportér: ČKS poprela existenciu koncentračného tábora v Su-ťia-tchune. Niektorí americkí úradníci ho navštívili a nenašli žiadne dôkazy o koncentračnom tábore. Ako vidíte túto vec?

Dr. Čang: V prvom rade to trvalo tri týždne, než ČKS oficiálne zareagovala na tvrdenia a vyberaní orgánov zaživa v koncentračnom tábore Su-ťia-tchun. Toto bola ponuka, ktorú spravila ČKS len potom, ako zničila všetky dôkazy. Návšteva úradníkov z USA bola sprevádzaná úradníkmi ČKS. Takáto sprevádzaná cesta nikdy nepovedie k dôkazom.

ČKS neustále klame a podvádza svet, takže jej popieranie je niečo, čo sme očakávali. ČKS nikdy nepriznala zločiny, ktorých sa v minulosti dopustila. Počas uplynulých siedmych rokov ČKS prenasledovala Falun Gong a všetkými spôsobmi sa snažila zakryť fakty o prenasledovaní.

Keď sa v Číne objavil SARS a medzinárodné spoločenstvo išlo do Číny, aby vykonalo vyšetrovanie, ČKS naložila SARS pacientov do áut a vozila ich po meste. V dôsledku toho vyšetrovatelia nevideli v nemocniciach žiadnych SARS pacientov.

Navyše, pod medzinárodným tlakom raz ČKS pozvala medzinárodné médiá, aby navštívili nútený pracovný tábor Ma-san-ťia, ktorý je známy prenasledovaním Falun Gongu. Niektoré západné médiá skepticky napísali, že videli nanovo natreté steny a väzni mali oblečené šaty, ktoré vyzerali úplne nové.

História sa opakuje. Ako všetci vedia, nacisti zabili milióny Židov v koncentračných táboroch. Avšak v júni 1944, keď silnel tlak verejnosti ohľadom existencie nacistických koncentračných táborov, nacisti pozvali medzinárodný Červený kríž, aby navštívil koncentračný tábor Terezín. Vyšetrovanie Červeného kríža prišlo k záveru, že koncentračné tábory sú veľmi pekné, všade sú kvety, záhrady a nanovo namaľované budovy.
 

Reportér: Praktizujúci Falun Gongu už niekoľko rokov apelujú na medzinárodné spoločenstvo, aby pomohlo zastaviť prenasledovanie. Avšak tentokrát je VVPFG vedený Asociáciou Falun Dafa a stránkami Minghui. Môžete povedať, prečo je to tak?

Dr. Čang: Je to preto, že praktizujúci Falun Gongu a stránky Minghui majú veľké množstvo materiálov a dôkazov ohľadom prenasledovania. Vieme tiež, kde sa nachádzajú miesta, kde prebieha prenasledovanie. ČKS pred nami nemôže zakryť svoje zločiny.

Ak by skupina, ktorá by počas druhej svetovej vojny išla vyšetrovať obvinenia nacistov zo zabíjania Židov boli Židia, aké by boli výsledky? Pre nacistov by bolo zložité zakryť ich zločiny. Počet zabitých ľudí by tak mohol byť nižší.

Navyše, rada by som uviedla príklad. Keď je niekto zabitý alebo znásilnený, kto má najväčší záujem na tom, aby spoločne s políciou podali žiadosť o vyšetrovanie? Je to polícia? Detektívi? Právnici? Svedkovia alebo miestna vláda? Nie. Určite sú to členovia rodín obetí, pretože to sú ľudia, ktorým najviac záleží na vyšetrení tých prípadov úplne od základu a potrestania páchateľov podľa toho, ako si zaslúžia.

Preto Asociácia Falun Dafa a stránky Minghui vytvorili VVPFG a prizvali medzinárodné organizácie, štátne orgány, médiá a jednotlivcov, aby sa rôznymi spôsobmi pripojili k VVPFG a aby mohlo byť vykonané nezávislé, priame a nerušené vyšetrovanie a verejnosti tak mohla byť odhalená pravda o prenasledovaní Falun Gongu čínskou KS, čo ukončí toto 7-ročné kruté prenasledovanie.

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2006/5/19/73491.html