Dvaja praktizujúci Falun Gongu v provincii Hebei umierajú po drastickom mučení v pracovných táboroch

(Clearwisdom.net) Nedávno bolo v provincii Hebei potvrdené, že praktizujúci Falun Gongu, Gao Shiping a Li Shuli umreli v decembri 2003 kvôli týraniu, ktorého sa im dostalo v pracovnom tábore Baoding, mesto Gaoyang a v pracovnom tábore Hehuakeng mesto Tangshan. V súčasnosti je už 89 potvrdených úmrtí praktizujúcich Falun Gongu v provincii Hebei v dôsledku prenasledovania.

Pani Gao Shiping, 58 ročná, žila v dedine Zhangjiafang, mesto Shenjiatun, oblasť Qiaoxi mesta Zhangjiakou. Vo februári 2001 úradníci a polícia z mesta Shenjiatun zadržiavali praktizujúcich Falun Gongu na kurátorstve obce Zhangjiafang po niekoľko dní a pokúšali sa ich prinútiť, aby sa podpísali na transparent znevažujúci Dafa a napísať to, čo nazývajú "Tri vyhlásenia." (Praktizujúci sú vymývaním mozgov a mučením prinútení podpísať ich, ako dôkaz, že sa vzdali svojej viery. Boli vytvorené "úradom 610" a Tri vyhlásenia sa skladajú z listu oľutovania, záruky, že nikdy nebudú praktizovať Falun Gong a zoznamu mien všetkých rodinných príslušníkov, priateľov a známych, ktorí sú praktizujúci.) V tom čase pani Gao Shiping robila cvičenia Falun Gongu a odmietla sa podpísať. O dva mesiace neskôr ju policajná stanica v meste Shenjiatun poslala do pracovného tábora Gaoyang mesta Baoding.

Pani Gao bola zadržaná v pracovnom tábore do jari 2003. Jej zdravie bolo vážne poškodené v pracovnom tábore, fyzicky aj duševne a potom ako ju prepustili sa už nikdy neuzdravila. Pani Gao umrela 19. decembra 2003. Telefonicky nám kurátorstvo obce Zhangjiafang (tel.: 86-313-4090190) potvrdilo smrť pani Gao.

Od interných pracovníkov a spoluúčastníkov prenasledovania pani Gao sme sa dozvedeli, že ľudia zodpovední za smrť pani Gao sú najmä:

Li Shengke, bývalý vodca mestského "úradu 610"
Zhang Jiuquan, bývalý riaditeľ mestskej policajnej stanice
Peng Guanghai, riaditeľ mestského súdneho oddelenia
Zhang Kaibin, bývalý dohliadateľ mesta Zhangjiafang
a ľudia v pracovnom tábore Gaoyang v meste Baoding

Pán Li Shuli žil v oblasti Changli mesto Qinhuangdao. 10. decembra 2001 bol zadržaný mestskou políciou a poslaný do pracovného tábora Hehuakeng v meste Tangshan, provincia Hebei. Drasticky ho mučili tri mesiace na úseku 6 pracovného tábora, čo zahŕňalo zamknutie v malej cele, "tesný povraz" a "naťahovanie na posteli". V dôsledku týrania strážnika Wang Yulinga a kriminálneho väzňa Huang Yingxina bolo zdravie pána Li Shuliho veľmi poškodené, fyzicky i duševne. Trpel tuberkulózou, keď ho presunuli na úsek 4 v júni 2003. Pána Li poslali do nemocnice mimo pracovný tábor, kde v decembri 2003 umrel.

Telefonovali sme do oblastného "úradu 610" (tel. 86-335-2023052) a muž, ktorý zdvihol telefón najprv pripustil, že ide o úrad. Akonáhle sa dozvedel, že telefonujeme kvôli prípadu smrti pána Li Shuli, povedal nám "toto je privátne číslo."

Mučiaca metóda "tesného povrazu" používa konopný povraz, hrubý asi ako prst, namočený do vody. Mučitelia ho nasadia na krk praktizujúceho Dafa a tesne omotajú okolo jeho rúk. Aby bola bolesť obete čo najväčšia, často praktizujúceho vyzlečú do spodnej bielizne. Väčšinou spolupracujú viac ako traja ľudia, aby mohli použiť toto mučenie. Keď špagát dosiahne zápästia, utiahnu ho. Vytiahnu ruky praktizujúceho za jeho chrbát, oba konce špagátu sú vložené cez časť špagátu na krku, potom dvaja mučitelia silou potiahnu nadol oba konce špagátu ako sa len dá a utiahnu ho. Týmto zastavia prúdenie krvi a obeť zažíva zvýšený srdcový pulz, mučivú bolesť v oboch rukách a behom niekoľkých minút silné potenie.

Aby bol povraz čo najtesnejší, mučitelia vkladajú sklené fľaše a drevené palice pod zápästia praktizujúceho, takže sa povraz zaborí hlboko do jeho mäsa. Medzičasom fackajú tvár praktizujúceho a spôsobujú mu elektrické šoky elektrickými obuškami. Každé "uťahovanie povrazu" trvá desať až dvadsať minút. Potom ako uvoľnia povraz, obeť v rukách nemá vôbec cit a trvá dlhý čas, aby ho získala naspäť. V ťažkých prípadoch tí, čo zažili toto mučenie majú znefunkčnené ruky, alebo nemôžu ruky zdvihnúť, alebo stratia niektorú funkciu svojich rúk. Stopy zanechané na oboch rukách od povrazu obvykle nezmiznú jeden až dva dni.

Pri metóde mučenia nazývanej "naťahovanie na posteli" je obeť naplocho natiahnutá na posteľ a jej nohy sú priviazané na opačné konce postele. Potom sú jej ruky natiahnuté nad hlavu a pripútané k druhým dvom koncom postele, takže praktizujúci nemôže spraviť ani najmenší pohyb. Potom položia pod telo praktizujúceho tehly a udierajú do jeho nôh drevenými palicami alebo nariadia spoluväzňom, aby dupali po jeho tele a štuchajú do jeho rebier rukami alebo palicami. Za horúceho leta zakryjú praktizujúceho niekoľkými vrstvami prikrývok a nedajú mu žiadnu vodu. Mnoho praktizujúcich, ktorí zažili mučenie "naťahovaním na posteli" nemohlo zdvihnúť svoje ruky, pretože boli mimoriadne boľavé a necitlivé.

28. január 2004

Originál :http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2004/2/8/44897.html