33 ročná praktizujúca Falun Gongu umučená na smrť

Zanechala 9 ročného syna a starších rodičov, jej manžel zostáva vo väzbe

LONDÝN (EFGIC) - V apríli, pani Tang Fafen umrela na následky zranení, ktoré utrpela pri bití a mučení v čínskom pracovnom tábore.

Pani Tang bola praktizujúca Falun Gongu a žila v skupine štyri, sídlisko tri mesta Mengyang, samosprávne mesto Pengzhou, provincia Sichuan. Vo februári 2002 bola unesená a ilegálne zadržaná počas viac ako 4 mesiacov mestskou vládou v Mengyang, počas ktorej podľa výpovedí zdrojov z Číny trpela brutálnym bitím. Potom ako utiekla z väzby, jej meno bolo pridané na "zoznam hľadaných" národného bezpečnostného oddielu v meste Pengzhou. Preto bola pani Tang prinútená utiecť zo svojho domova, aby sa vyhla následnému prenasledovaniu, zanechajúc 9 ročného syna s postaršími rodičmi.

Pani Tang Fafen bili a umučili na smrť, pretože praktizuje Falun Gong.

7. októbra 2002 bola pani Tang zadržaná znova, keď rozdávala letáčiky s informáciami o prenasledovaní Falun Gongu v okrese Zhongjiang a vrátili ju vláde mesta Mengyang, kde podľa tamojších zdrojov bola brutálne mučená.

Pokrytú ranami a modrinami ju presunuli do strediska vymývania mozhov v meste Pengzhou.

3. marca 2003, bola pani Tang odsúdená na dva roky na nútené práce a poslaná do ženského pracovného tábora Nanmusi v meste Zizhong, kde ju umučili až na pokraj smrti.

Kvôli jej vážnemu stavu sa pani Tang pracovný tábor pokúsil vrátiť miestnej vláde pri dvoch rôznych príležitostiach, ale odmietli ju a napokon kontaktovali jej rodinu, aby si ju odviezli domov.

V priebehu dvoch dní, potom ako sa vrátila domov, 12. apríla 2003 o približne 5:00 poobede, pani Tang Fafen umrela.

Jej rodina požadovala, aby bol jej muž prepustený zo záchytného centra v meste Pengzhou - kde ho zadržiavajú, pretože praktizuje Falun Gong - aby pomohol s organizovaním pohrebu, ale ich žiadosť bola zamietnutá.

Zodpovedné úrady vlády a zamestnanci

pracovný tábor Nanmusi v oblasti Zizhong:
Riaditeľ oddelenia výchovy: Li Zhiqiang
Veliteľ siedmej brigády: Li Qi
Veliteľ ôsmej brigády: Zhang Xiaofang
mestský vládny úrad v Mengyang: 86-28-3829145 (úrad), 86-28-3829146 (strana)
Členovia úradu 6-10 v meste Mengyang: Zhen Guihua (zároveň prednosta mesta), Bai Meichun, Huang Rensong, Cai Yunlong, Tan Yanbai, Liu Zhengfang, Qiao Lijun, Zhou Pingkuan, Zhang Zongjun, Luo Xiuyou a Zhen Hongming
Členovia úradu 6-10 v meste Pengzhou: Qiao Lijun, Yang Jianhua, Wang Dong, Luo Ke a Yang Jianxin

# # #

Pozadie

Falun Gong, tiež známy ako Falun Dafa je kultivačná metóda na zušľachťovania mysle i tela, založená na univerzálnych princípoch "Pravdivosť-Súcit-Tolerancia." Je to metóda, ktorá sa predtým, ako ju p. Li Hongzhi v roku 1992 zverejnil, odovzdávala z učiteľa na žiaka po tisícky rokov. Falun Gong je zakorenený v tradičnej čínskej kultúre, ale je odlišný a oddelený od iných metód ako sú budhistické náboženstvo alebo taoizmus. Od svojho predstavenia v roku 1992 sa rýchlo ústnym podaním rozšíril po Číne a teraz je praktizovaný vo viac ako 50 krajinách sveta.

Keď vládne odhady hovorili asi o 100 miliónoch praktizujúcich Falun Gongu, čínsky prezident Jiang Zemin postavil túto metódu v júli 1999 mimo zákon ( reportáž), z obavy, že sa dotkne sŕdc a myslí viac občanov, ako komunistická strana. Jiangov režim nebol schopný poraziť ducha miliónov, ktorí zažili zlepšenie zdravia a pozitívny vplyv Falun Gongu, a tak zintenzívnil propagandistickú kampaň na obrátenie verejnej mienky proti tejto metóde, pričom potichu väzní, mučí a dokonca zabíja tých, ktorí ju praktizujú.

Európske informačné centrum Falun Gongu overilo podrobnosti o 756 obetiach( reportáže / zdroje) od začiatku prenasledovania Falun Gongu v Číne v roku 1999. Vládni úradníci v Číne však hovoria, že skutočný počet obetí je značne nad 1.600, pričom experti odhadujú, že toto číslo je omnoho vyššie. Stovky tisíc ľudí bolo zadržaných a viac ako 100.000 bolo deportovaných do nútených pracovných táborov, väčšinou bez súdneho procesu.

Ak potrebujete viac informácii, kontaktujte prosím európske informačné centrum Falun Gongu.
Kontakt: Peter Jauhal +44 7739 172 452 , Webstránka (v angličtine): http://www.clearharmony.net/
Email: europe@falungonginfo.net , Email (Slovensko): info@falungong.sk

Správa v DOC forme