Austrálska matka a jej dcéra hľadajú spravodlivosť


šťastná rodina bola rozorvaná zlým prenasledovaním

Volám sa Jana Zhizhen Dai, mám 38 rokov a vyštudovala som ekonomickú univerzitu. Mám 2 ročnú dcéru, Fadu Chen. Ja i moja dcéra sme austrálskymi občanmi, ktorí žijú v Hurstville, Sydney.

Obete v Číne

Môj muž, pán Chengyong Chen, narodený 28/12/1967 bol čínskym občanom. V júli 2001 bolo jeho telo nájdené v opustenej búde na predmestí Guangzhou. Od 20. júla 1999 bola moja rodina prenasledovaná čínskou vládou len preto, že sme praktizujúcimi Falun Gongu, ktorí veria v pravdu, súcit a toleranciu. O smrti svojho muža som sa dozvedela zo správy od praktizujúcich v Číne, ktorá sa dostala na web stránky Falun Gongu. Keď som videla tú správu, nebola som schopná slov a triasla som sa na celom tele.

Môj muž žil v okrese mesta Guangzhou, provincia Guangdong. Bol elektrikárom vo firme vyrábajúcej papierenské výrobky v meste Guangzhou. Stratil prácu, pretože šiel mnohokrát to Pekingu, aby apeloval za Falun Gong. V novembri 2000, aby sa vyhol "prevýchovnej triede", nemal inú možnosť ako odísť z domu a prenajať si iné miesto na život.

Moja švagriná identifikovala telo. Zistila, že už bolo v značnom rozklade, čo potvrdilo, že kým polícia oboznámila rodinu bol už mŕtvy nejaký čas, takže presný čas smrti nie je známy.

Potvrdené fakty

Môj muž bol zadržiavaný 15 dní v meste Guangzhou v januári 2000 za apelovanie pre Falun Gong. Polícia ho zadržala na 3 týždne v júli 2000. Tiež ho zadržali na 1 deň v Pekingu 31. decembra 2000 za to, že rozvinul transparent Falun Gong na námestí Tiananmen. Po 10. januári 2000 som stratila so svojím manželom spojenie.

Moja švagriná, ktorá je tiež praktizujúcou Falun Gongu bola po tejto udalosti odsúdená na 2 roky v pracovnom tábore bez nejakého právneho postupu. Nebolo jej dovolené navštíviť pohreb svojho otca a vidieť jej 9 ročnú dcéru, ktorá ochorela. Potom ako som verejnosť oboznámila s jej príbehom bola prenasledovaná ešte viac.

Keď môj svokor počul tragickú správu o smrti jeho syna a rozsudku nad jeho dcérou, utrpel veľký šok, ktorý viedol k návratu jeho choroby. Následne bol vzatý do nemocnice a nedávno umrel.

Po začiatku prenasledovania Falun Gongu polícia prehľadala dom môjho brata bez úradného príkazu a vyhrážala sa mu stratou jeho zamestnania a domu až kým sa proti svojej vôli nevzdal praktizovania Falun Gongu. Hoci ho prinútili vzdať sa praktizovania, polícia ho stále odpočúva a sleduje.

Vďaka pomoci austrálskej vlády sme mohli o osem mesiacov neskôr dostať popol z tela môjho muža.

Svet potrebuje vašu pomoc:

  • Hovorte o týchto zločinoch proti ľudskosti
  • Dajte iným ľuďom vedieť o skutočnej situácii...
  • Napíšte vášmu ministrovi zahraničných vecí, vašej vláde a žiadajte, nech Čína zastaví toto neľudské prenasledovanie, mučenie a zabíjanie.

Doc verzia dokumentu