List milujúceho muža svojej uväznenej manželke

(Minghui.org) Pani Cai Weihua má asi 40 rokov a je praktizujúcou Falun Dafa z mesta Harbin, v provincii Heilongjiang. Jej manžel nie je praktizujúci. Obaja ukončili vysokú školu a majú dobrú prácu.

Pani Cai šla s manželom 6. februára 2018 navštíviť príbuznú. Na vlakovej stanici jej skontrolovali osobné doklady a následne ju zatkli. Polícia im prehľadala dom a skonfiškovala počítač, tlačiareň, knihy Dafa a mobilné telefóny.

Policajti z policajnej stanice Tiedong a z okresu Xiangfang sa v nasledujúci deň vrátili do ich domu a úmyselne v ňom umiestňovali veci, ktoré v predošlý deň vzali, fotili ich a natáčali to na video. Potom všetky vzali znova.

Kým bola pani Cai zadržaná v zadržiavacom centre, úrady požadovali, aby sa vzdala svojej viery vo Falun Dafa a uznala svoju vinu. Policajti v zadržiavacom centre tiež vyžadovali, aby recitovala predpisy tohto centra. Keď odmietla, dozorcovia potrestali všetkých väzňov v cele, aby ich poštvali proti pani Cai.

Keď sa jej manžel Li Bowei, dozvedel, že bola fyzicky a psychicky prenasledovaná, napísal list, aby ju povzbudil.

Dole je list, ktorý napísal pán Li Bowei svojej manželke.

***

Keď som sa dozvedel o Tvojej situácii v zadržiavacom centre, veľmi som sa bál. No hlavu hore. Zlé podmienky sú pre Teba i skúškou a ja verím, že dokážeš vo svojej viere vytrvať. Iba po prejdení skúšky života a smrti a po prekonaní všetkých druhov problémov sa človek môže znova narodiť a dosiahnuť cieľ.

Nie je nesprávne mať vieru. Nebudem Ťa za to obviňovať. Bez ohľadu na to, ako sa bude Tvoj prípad vyvíjať, neovplyvní to vzťah nás dvoch. Aj jediný deň ako manžel a manželka znamená nekonečnú oddanosť po zvyšok nášho života. Láska medzi nami je nezničiteľná. Ubezpečujem Ťa, že s naším manželstvom nebudú problémy a ja sa Ťa nikdy nevzdám. Budem na Teba čakať, kým sa vrátiš späť domov.

Neprevinila si sa a nie je potrebné uznať čokoľvek, čo falošne vykonštruovali. Tlačiareň, počítač a rezačka papiera sú normálne potreby modernej domácnosti či pracoviska. Ako môžu byť tieto veci pokladané za dôkazový materiál?

Knihy o Tvojej viere sú, podobne ako Biblia, určené na očisťovanie duše človeka. Ak sú brané ako dôkazový materiál, to znamená, že niekto môže byť obvinený aj zo samotného premýšľania, čo je absurdné.

Čo je nesprávne na stiahnutí si a čítaní online materiálov? Telefón je komunikačný nástroj. Človek nie je vinný za to, že vlastní mobilný telefón a telefonuje ním.

Tvoja viera nie je zlým náboženstvom. Nemusíš počúvať, čo hovoria. Ver, že si nevinná a že si neporušila žiadne zákony. Drž sa svojej viery a staneš sa silnejšou.

Prokurátor bude schvaľovať dôkazy a Ty sa mu môžeš pokojne postaviť čelom a povedať mu o hrozných podmienkach v zadržiavacom centre a o takzvaných dôkazoch. Tie veci sme kúpili za naše peniaze a mali sme ich doma. Ako ich môže vziať ako dôkazy?
Kuchynský nôž v domácnosti je tiež kuchynský nástroj. Keď je použitý na napadnutie ostatných, stane sa vražedným nástrojom. Všetky veci môžu byť „dôkazovým materiálom“, keď sú využité, nie keď sú doma.

Spravodlivosť určite zvíťazí. Tmavé mraky nikdy nezastrú slnečné svetlo. Budeme sa snažiť nájsť spôsob, ako ťa dostať z toho utrpenia. Nestrácaj sebadôveru! Nerob to, čo ti hovoria, aby si robila!

Pamätaj si prosím: Nie si vinná za to, že máš vieru. Dokonca i keď si uväznená za svoju vieru, nikto Ťa nebude odsudzovať či pozerať sa na Teba zvrchu. Ak vytrváš vo svojej viere, myslím, že všetkému budeš čeliť s pokojom, dokonca i keď je to uväznenie.

Pre mamu som už všetko nachystal. Pomaličky prijíma túto situáciu. Nemusíš sa báť o jej zdravie, pretože sa má fyzicky dobre. Doma sa o všetko postarám. Náš syn sa už vrátil do školy.

Nikto doma Ťa neobviňuje. Všetci čakajú na Teba, kým sa vrátiš späť.

Li Bowei

12. marca 2018

 

Článok v angličtine: http://en.minghui.org/html/articles/2018/5/29/170583.html