Oslo, Nórsko, učiteľ herectva: "Vezme vás to do inej dimenzie, do nebeského sveta."

(Clearwisdom.net) 14. marca sa v Oslo uskutočnilo prvé nórske vystúpenie súboru DPA na svetovom turné 2009. Napriek tomuto ročného obdobiu, keď mnoho ľudí z Nórska chodieva lyžovať do hôr, mnohí prišli do známeho Oslo Konserthus na predstavenie DPA. Popoludňajšie predstavenie bolo plné a večerné bolo naplnené tiež.

Pán Smit, učiteľ herectva v Oslo a jeho žena, učiteľka umenia

Pán Smit, učiteľ herectva v Oslo a jeho žena, učiteľka umenia a remesiel, hovorili o svojich myšlienkach k vystúpeniu. "Bolo výborné vidieť tanec a počúvať hudbu úplne odlišnej kultúry, ktorú nie sme zvyknutí vídať a počúvať," povedal pán Smit.

Jeho žena dodala: "Veľmi nádherné tance, farby a kostýmy. Je veľmi pekné vidieť niečo, čo je tak dobre prepracované a také dokonalé, čo sa týka formy."

Pán Smit povedal: "Vezme vás to inej dimenzie, nebeského sveta. Najviac sa mi páčili legendy s dobrodružnými príbehmi."

Ďalšia pani z Nórska z obecenstva, pani Ingvild, učiteľka hudby a umenia v škole hudby pri Oslo povedala, že predstavenie bolo "absolútne fantastické" "Tibetské tance boli absolútne fantastické a všetky kostýmy boli nádherné a mali veľmi živé farby."

Pani Ingvild je učiteľkou hudby

"Je výborné, že prišli až z USA a že udržujú túto kultúru a tance. Dúfam, že ešte do Nórska prídu," povedala pani Ingvild.

"Je to veľkolepé."

Pán Irgens je hudobník a skladateľ svetovej hudby. Jeho záujem o ľudskoprávne otázky sa odráža v jeho práci. Povedal, že tance, choreografia a kostýmy, všetky boli nádherné.

Pán Irgens, hudobník a skladateľ svetovej hudby

"Je to veľkolepé. Myslím, že námet je zaujímavý. Páči sa mi myšlienka robenia niečoho, čo spája filozofiu a náboženstvo. Páči sa mi otvorenosť mysle voči iným vieram, zázrakom a filozofiám. Ako umelec a ako osoba sa o to zaujímam."

"Myslím, že rôzne čísla predstavenia sú všetky časťami jedného vesmíru. Rôzne vrstvy, ale stále ten istý vesmír. Páčia sa mi všetky." "Myslím, že ľudia spájajúci a vymieňajúci si navzájom názory, majú veľkú hodnotu," povedal.

Keďže život v Číne za komunistického režimu je obmedzený, myslí si, že režim musí odísť aby mohli ľudia v Číne mať skutočný kultúrny zážitok. "Je to zaujímavá krajina. Ale musíme sa najprv pozrieť, čo sa stane s tým režimom."

Nazdáva sa, že kultúra v Číne je pre režim ľahšie ovládateľná ako tie veci mimo Číny. "Nemôžu to zastaviť tak ako tam. Kultúra je komunikácia a zdieľanie, čo v dlhodobom horizonte spôsobí zmenu. Dúfame v to. Myslím, že hudba lieči na mnohých úrovniach."

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2009/3/15/105594.html