Pani Li Fengzhen podávali injekcie s neznámou látkou, ostala ochrnutá a stratila pamäť

Pani Li Fengzhen, praktizujúcu Falun Gong, zatkli v júni 2008 policajti Li Fuguo a Wang Min z policajnej stanice v Tanghai, provincia Hebei. Potom ju previezli do miestnej nemocnice (kontrolovanej políciou), kde jej proti jej vôli podávali injekcie s neznámym liekom. Keď v dôsledku nich pani Li ostala ochrnutá, vrátili ju rodine.

Pani Li Fengzhen má 50 rokov. Od roku 1999, keď KS Číny začala prenasledovať Falun Gong, ju v Tanghai niekoľkokrát zatkli.

13. októbra 2001 musela podstúpiť zlé zaobchádzanie v miestnom záchytnom stredisku, pretože sa odmietla zrieknuť Falun Gongu. 15. januára 2002 napísala list bývalým spolužiakom, v ktorom im povedala o prenasledovaní. Potom ju opäť zatkli a policajtom musela za prepustenie zaplatiť 5000 jenov.

10. júna 2008 okolo 17 hod. vnikli do jej domu asi ôsmi policajti, práve keď tam bola sama. Násilím ju vtiahli do policajného auta. Potom ukradli z jej domu množstvo vecí a pri odchode ho navyše nechali odomknutý.

25. júna policajt Li Fuguo zatelefonoval jej rodine. Povedal im, že ju idú premiestniť do nemocnice a že jej rodina musí zaplatiť všetky výdaje spojené s pobytom. Keď odmietli, policajti zašli priamo na poštu, kde pracoval jej manžel. Prinútili ich, aby im pošta zaplatila 4000 jenov a potom pani Li Fengzhen poslali do nemocnice. Tam jej násilím podávali injekcie s neznámou látkou. V priebehu dvoch mesiacov kedysi zdravá a racionálna žena prakticky úplne stratila pamäť. Stala sa mentálne labilná a veľmi schudla. Zhoršil sa jej zrak a nedokázala ani vzpriamene chodiť. Napokon stratila schopnosť vôbec sa o seba postarať.

V auguste 2008 Zhang Shui, zástupca policajného šéfa v Tanghai, nariadil presunúť pani Li do inej nemocnice. Potom jej rodinu prinútili podpísať dokumenty a následne ju prepustili domov. Prešiel celý rok a ona ostala psychicky aj fyzicky oslabená. Polícia nezaplatila rodine žiadnu kompenzáciu, naopak, ešte tvrdili, že pani Li Fengzhen prepustili na kauciu a že ju plánujú opäť zatknúť. Navštívili pracovisko jej manžela aj jej rodinu a vyhrážali sa im. Jej staršieho brata Li Enyinga zatkli tí istí policajti vo Fengrune 19. januára 2007 a uväznili ho v tábore nútených prác v meste Shijiazhuang. V pracovnom tábore ho mučili 6 mesiacov a odmietali ho prepustiť, až kým nebol na pokraji smrti. Zomrel len 13 dní potom, ako ho poslali domov.

 

Pani Li Fengzhen stratila pamäť a ostala telesne ochrnutá kvôli injekciám s neznámou drogou

Zdroj: http://clearwisdom.net/emh/emhweekly/2009/9/20/2009-09-15-persecution.html