Komentáre, ktoré zanechali ľudia pri podpise petície proti prenasledovaniu Falun Gongu

Ďakujeme všetkým, ktorí podporili našu petíciu proti prenasledovaniu Falun Gongu v Číne. Za minulý rok na nej pribudlo asi 500 podpisov, čím sa celkový počet podpisov vyšplhal na 2574. K tomu treba ešte prirátať viac ako 10.000 podpisov na petičných hárkoch v písomnej podobe, ktoré pravidelne odovzdávame štátnym orgánom. Naposledy sme ich odovzdali kancelárii prezidenta SR, pri príležitosti jeho návštevy Číny počas Olympijských hier v Pekingu. Hoci zatiaľ nemáme správy, že by niekto zo Slovenska otázku prenasledovania Falun Gongu a existencie koncentračných táborov v Číne predložil pri oficiálnych rozhovoroch s Čínskou stranou, budeme sa o to naďalej usilovať, keďže veríme v princíp, že dobro nakoniec zvíťazí.

Ďalej uverejňujeme komentáre, ktoré zanechali ľudia pri podpise petície proti prenasledovaniu Falun Gongu v Číne.



Sloboda vyznania je jednou zo základných slobôd. Jej porušenie je porušením ľudskosti. Každý človek má právo vyznávať svoje presvedčenie. Nik nemá právo mu v tom zabraňovať, nanajvýš nie takým brutálnym spôsobom.

Mária Malecová, študentka



Pred mesiacom sme sa zúčastnili podujatia Dni zdravia v Bratislave. Vtedy sme počuli prvýkrát o Falun Gongu. Je hrozné, čo sa v Číne deje. Veríme že aj nás podpis pomôže...

Katarína Morovicsová, finančná poradkyňa



Veľmi sa mi páči cvičenie, rada by som sa ho naučila.

Daniela Pellerová, masérka



Dúfam, že sa táto spoločnosť čím skôr spamätá...

Katarína Baňasová, študentka



Som veľmi zanietený do východného učenia. Som zhnusený z toho, ako Vás prenasledujú.

Vlastimir Rybár



Vráťme svet láske (mieru, slobode, dobru, znášanlivosti...)

Gabriela Stopková, študentka



Je to nehorázne, čo sa robí v Číne s ľuďmi. Svetové veľmoci proti tomu nič nerobia. Tvária sa, že je všetko v poriadku. Celý svet by mal bojkotovať Olympijské hry 2008.A investori by nemali investovať ani halier do komunistickej krajiny, kde ani základné ľudské práva neplatia. Ľudia bojujte akýmkoľvek spôsobom proti komunistickým barbarom.

Ladislav Danyi, operátor



Falun Gong nepoznám, ale podporujem dodržiavanie ľudských práv.

Peter Kmetek



Prečo prenasledujú vždy len nevinných ľudí? A tých, ktorých treba prenasledovať, tí ostávajú na slobode a bez ujmy a bez spravodlivosti. Ale Boh sa postará o spravodlivosť!

Peter Šmatlava, predavač



Nech všetci ľudia už konečne dostanú rozum, pánboh žehnaj trpiacim ľuďom.

Eva Franková, asistentka reviz. farmaceuta



V histórii ľudstva sa vždy odstraňovali ľudia, ktorí neboli pohodlní, či už v Číne, alebo počas obdobia po Milánskom edikte, alebo počas druhej svetovej vojny. Nechápem zmýšľanie týchto mučiteľov, ale nech im anjeli a Boh odpustia ich strašné činy. Nech im v snoch pripomínajú, aké muky prežíval každý jeden človek, ktorého dali zabiť, umučiť. Osvietenie ich mysli bude síce ťažké - žiadať milosrdenstvo pre priateľa je samozrejmé, ale prosiť za milosť pre nepriateľa je vyšší úmysel a dobro.

Katarína Nemčeková, financial approver



Falun Gong som sa dozvedel od môjho kamaráta, takže to ešte veľmi dobre nepoznám, ale myslím, že si o tom niečo prečítam

Vladimír Hoferica, študent



Prajem Vám, aby váš boj za životy ľudí nebol márny

Renáta Mazurková, redaktorka spravodajstva



Chcem zabrániť a dopomôcť k tomu, aby sa zabránilo takému nehumánnemu zaobchádzaniu s ľuďmi.

Zuzana Bridišová, študent



Je to naozaj hrozné a každý človek by mal pomôcť ako sa len dá a čo najskôr...

Ivana Šalková



Urobím všetko, čo bude v mojich silách dať ďalej vedieť ostatným, čo sa deje ohľadne Falun Gongu v Číne......a sám toto ,,cvičenie" začnem praktizovať.

Stanislav Vadrna, bartender



Každý človek má právo na život bez strachu. Len my, ľudia, s tým môžeme niečo urobiť.

Ivana Tomášková, šička



Dúfam, že petícia pomôže.

Eva Babálová



Nemôžeme sa tomu len nečinne prizerať... tamojšia garnitúra sa to snaží ututlať, ale nedá sa to stále. Necvičím to, ale som za toleranciu... tak preto... Mier a láska

Miroslav Žáčik, študent



Po prečítaní letáčiku a krátkych ľudských čínskych životov som zostala zhrozená! Je to neľudské, nezmyselné, nemorálne a zbytočné. Myslím, že tieto čínske tradície sú hlboko zakorenené a sú pre Číňanov zdravé, je nezmysel niečo také zakazovať a tým ubližovať ľuďom.

Alexandra Adamová, študentka



Každý človek na tejto zemi má právo na život.

Miriam Hrdlovičová, krajčírka



Ak sa z ľudí stanú zvery, je čas na koniec sveta

Klaudia Krutilová, medicínsky reprezentant



Mrzí ma že sa takéto veci dejú na našej planéte, ktorá dosiahla obrovskú vyspelosť v technike. Bohužiaľ neviem ako sa dá tomu zabrániť.

Vlado Bernáth



Dúfam, že tato petícia pomôže zastaviť to, čo sa deje v Číne. Ďakujem bohu, že nám sa podarilo režim poraziť a že môžme žiť v slobodnej a právnej krajine. Neviem si predstaviť môj život, ak by som ho mala prežiť za režimu - v klamstve a za železnou oponou...

Katarina Defernez, študentka



Je to svinstvo... Dá sa to porovnať s holokaustom, ktorý vykonával Hitler.

Silvia Sabolová, študentka



Chci, aby skončilo zlo, které je pácháno na lidech, kteří praktikuji FALUN GONG. Stop pronásledování, stop koncentračním táborům, stop zabíjení, a stop odebírání orgánů lidem z Číny! Chci, aby se zastavilo zlo a aby nastoupila TOLERANCE, PRAVDA, A SOUCIT všude na Zemi!

Dagmar Manakova



Je to ako fašizmus! Ľudí zabíjajú, len pre túto vec!

Tibor Jančo, logistika



Som podpredsedom Socialistického zväzu mladých na Slovensku /SZM/ a som pobúrený, čo sa deje s členmi Falun Gong v Číne, preto chcem odkázať všetkým Falun gongistom, že mladí slovenskí komunisti zo SZM sú na vašej strane!!!

Miroslav Pomajdík, študent



Toto je najmenej, čo môžem urobiť, a ešte len dodám, že si prajem, aby všetky bytosti na svete boli šťastné...

Mária Bláhová, opatrovateľka



Čína by sa mala veľmi zamyslieť nad sebou. Sme v prvom rade ľudia až potom trebárs aj komunisti, kapustnohlavisti alebo gombíkovisti, a karma zatočí s každým na betón s každým. Mier a láska všetkým.

Štefan Čipák, predavač



Prečo ich už dávno niekto nezastavil?? Čo to má znamenať, takéto nehanebné porušovanie ľudských práv... pripomína mi to Hitlerove idey, len sa s tým nič nerobí!

Petra Karchová, študentka



Držím palce a verím, že aj táto petícia bude mať zmysel:))

Martin Holeš, študent VŠ



Nepáči sa mi, ako sa tam chovajú k praktizujúcim Falun Dafa, ja síce nie som praktizujúci Falun Dafa, ale takéto správanie sa k nim nie je správne.

Ján Lazík, študent



Čo k tomu dodať. Je hrozné, že sa na svete dejú takéto veci. Je to otrasné. Ale všetko sa deje pre niečo...Držím Vám palce.

Barbora Halmová, majiteľka kníhkupectva



Samozrejme, že nesúhlasím, i keď otázka znie...zmení sa petíciou niečo?

Halmova Lucia, šéfredaktorka



Dúfam a verím, že to, čo sa deje, bude už čoskoro minulosťou. Držím palce a hlavne treba myslieť pozitívne, aj keď je to ťažké.

Andrej Segéň



Veľmi túžim, aby môj podpis pomohol všetkým nevinným.

Monika Holiačová, nezamestnaná



Ľudí nech na svete spája tolerancia, a nie nenávisť pre rozdielnosť, kvôli názoru a presvedčeniu...

A nech nás ešte spája úsmev:D... na ten človek nepotrebuje ovládať ani jeden jazyk sveta:D.

Ivana Leštinská, študentka



Podporuji každou dobrou myšlenku.

Peter Pokorný, obchodník



Je to hnus, ale je to real, a preto treba o tom vedieť.

Jana Moravčíková, architekt



To, čo praktizujete, vy - "nositelia veľkých a slávnych tradícií" - vrhá neodstrániteľný tieň na celú vašu krajinu a vyrovnali ste sa so všetkými beštiálnymi režimami... Hitlerovskú diktatúru ste možno aj predbehli.

Alexander Císar, novinár